5x Waarom alle peuters een loopfiets moeten hebben!

Laten we voorop stellen dat niks moet, maar het is zeker een aanrader! Ik spreek uit eigen ervaring, als ik zeg dat een loopfiets je beste vriend wordt in de peutertijd van je mini.

Ik had me geen beter kado kunnen bedenken voor de 2e verjaardag van James. Het koste hem ongeveer een weekje of 2 (zijn beentjes nog nét te kort) en daarna was ook James fan van zijn loopfiets. De loopfiets gaat mee met het doen van een boodschap, het uitlaten van de hond, naar de speeltuin, op vakantie oftewel bijna overal gaat dat ding mee naar toe.

Nu wij bijna afscheid gaan nemen van James zijn loopfiets (hij fiets op een ‘grote’ fiets!!) vind ik het wel tijd worden voor een ode aan de loopfiets.

Vandaag mijn  5x Waarom alle peuters een loopfiets moeten hebben!

5 x waarom een loopfiets

1. Het is ten eerste gewoon een gaaf kado voor je peuter. Voor het inpakken heb je een hoop papier nodig en bij kinderen geldt meestal de regel, groot is goed!

2. Hipsterproof! Ok, wij hebben gekozen voor de degelijke Puky omdat deze kwalitatief gewoon erg goed zijn. Puky niet hip genoeg? Loopfietsen zijn er echt in alle soorten en maten. Grote wielen, kleine wielen, verschillende kleuren.  Onze Puky uitvoering is by the way wel een gepersonaliseerde uitvoering met James zijn naam op het beschermhoesje van het stuurtje. BAM, vet hip ;).

3. Sneller dan lopen. Ken je dat verhaal nog over die mama(moi) die dacht dat ze wel even met de driewieler naar het dorp kon, die ontzettende #momfail? Dat soort acties zijn verleden tijd met een loopfiets! Als ze het eenmaal door hebben, is het eerder opletten of je je peuter nog wel bij kunt houden.

4. Eenmaal gewend aan de loopfiets zie je regelmatig beide voetjes van de grond. Helemaal leuk wanneer je van een heuveltje afgaat. Ze leren nu al hun evenwicht te bewaren en dat gaat straks heeeeel handig zijn!

5. Punt 5, mijn key point waarom ik zo dol ben op die loopfiets… James fietst nog voor zijn 4e verjaardag zonder zijwieltjes! Bij de aanschaf van een kinderfietsje (derde verjaardag) werd het door de fietshandelaar zelfs afgeraden om zijwieltjes aan zijn eerste echte fiets te bevestigen. “Als ze eenmaal het evenwicht hebben leren bewaren, laat ze dan niet ‘lui’ worden door over te stappen op een kinderfiets met zijwieltjes” . Waar het leren fietsen bij Julie een heel proces was met heel veel geduld,   was het bij James het echt zo gepiept! Natuurlijk moeten we met het zelf kunnen opstappen nog een beetje helpen. Maar in mijn ogen is leren fietsen een piece of cake als je kind eerder een loopfiets gehad heeft.

Hebben jullie ook positieve ervaringen met de loopfiets?

O ja, een helmpje is misschien niet geheel onverstandig. Ze kunnen echt hard gaan met een loopfiets en de val van James vorig jaar zomer staat nog in mijn geheugen en zijn wangetje gegrift…. Had hij maar een helmpje op gehad, wijze les geleerd.

Liefs Mathilde

Zie je dat trotse koppie! Zie je dat trotse koppie!

Tags: , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (4 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids! Je dagelijkse dosis #momlife. Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Mama zijn hoef je niet alleen te doen en laten we elkaar alsjeblieft een beetje helpen door het delen van ervaringen en tips and tricks.
Je dagelijkse dosis #momlife