Binnenkijker: Babykamer Milan, DIY

Vandaag laat Leonie ons de babykamer zien van haar zoontje Milan. Ze vertelt waarom ze voor voor deze inrichting gekozen hebben en wauw, bijna alle meubels uit deze babykamer zijn zelfgemaakt door haar man Erik. Dit is DIY, next level! Kijk mee….

DIY

Leonie vertelt: “Erik heeft de meeste meubels voor de babykamer zelf gemaakt. In de winkels konden we niet vinden wat we in ons hoofd hadden en we wilden ook graag originele meubeltjes. De gecombineerde kast/commode is bijvoorbeeld gemaakt van keukenkastjes en een aanrechtblad van Ikea. Zo konden we zelf de hoogte en diepte bepalen en handgreepjes uitkiezen.”

“Het kamertje van Milan is lekker licht, met een groot raam en het gebruik van lichte kleuren.”

Ook Milan’s bedje is door Erik zelf gemaakt. We hadden wel een bedje gezien wat hierop leek, maar we wilden hem wat groter en met bredere balken en spijlen.

“We vonden oud groen/mint groen een mooie frisse kleur en dat combineerden we met wit en hout.”

Accesoires + aankleding

Leonie heeft onlangsnog stof gekocht met hetzelfde patroon en kleur als het behang. Daarvan wil ze nog een dakje maken voor het bedhuisje. De muur waar het bedje voor staat was eerst helemaal wit en kaal, maar die hebben ze opgevrolijkt met muurstickers van liefsvancindy en enmik.

Verder staat het kamertje van Milan vol met de leukste accessoires, zie bijvoorbeeld het duo Nijntje, het huisje met daarin verzorgingsspulletjes en ook in dit kamertje ontbreekt de rocking chair niet. De lamp op de babykamer was donkergrijs en hing aan een metalen ketting. De lamp hebben ze wit geverfd en opgehangen aan een oude riem van Erik.

Pronkrek

Ook het gave pronkrek is zelf gemaakt!! Leonie wilde graag wat leuke dingen aan de muur, maar Erik vond het zonde om in de strak gestucte muur gaten te boren. Een pronkrek is een leuke oplossing om toch wat gezellige accessoires kwijt te kunnen zoals knuffeltjes, boekjes en lijstjes.

Ook het pronkrek is zelf gemaakt. Ik wilde graag wat leuke dingen aan de muur, maar Erik vindt het zonde om in de strak gestuucte muur gaten te boren. Dit is een leuke oplossing om toch wat gezellige accessoires kwijt te kunnen zoals knuffeltjes, boekjes en lijstjes. 

Bedankt

Leonie, bedankt dat we even in de mooie kamer van Milan hebben mogen kijken. Wat moet het gaaf zijn om de kamer van je kindje helemaal zelf gemaakt te hebben!

Liefs Mathilde

Coffee and Kids is gek op binnenkijkers dus heb jij een leuk kamertje waar we mogen binnenkijken, aarzel niet om je aan te melden. Stuur gewoon even een mailtje of gebruik de hashtag #coffeeandkidsbinnenkijker op Facebook of Instagram

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (4 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

  1. Beantwoorden

    Super leuke kamer. Er is echt niks wat ik niet leuk vind.

    1. Echt he!

      Liefs Mathilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids! Je dagelijkse dosis #momlife. Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Mama zijn hoef je niet alleen te doen en laten we elkaar alsjeblieft een beetje helpen door het delen van ervaringen en tips and tricks.
Je dagelijkse dosis #momlife