Kerst 2016, wat was je gezellig!

Omdat ik niet iedereen op Facebook en Instagram wil plat gooien met al die kerstfoto’s maar ze te leuk vind om niet te delen vandaag een fotoblog van onze gezellige kerstdagen. Kijk gezellig mee.

Getting Ready

Ja, sorry ik ben zo’n moeder die haar kinderen toch graag extra netjes ziet tijdens het kerstfeestgebeuren. Als ze zich dan in hun kerstoutfit gehesen hebben, de haren strak in de lak zitten, dan moet, lees MOET, ik een foto van hun voor de kerstboom hebben…. #mijntrots

Merry Christmas! Merry Christmas!

Kerstavond

Kerstavond vieren de we laatste jaren eigenlijk altijd bij mijn schoonouders. De hele family bij elkaar, lekker eten en de kinderen krijgen kado’s. Sinterklaas vieren we ‘zelf’ en Opa en Oma geven kado’s voor de kleinkinderen met kerst. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat het ‘hyper-niveau’ van de kinderen wel ‘wat’ omhoog gaat, maar ja hahaha.  Dit jaar geen gourmet, maar eerst lekker borrelen en kado’s uitpakken, vervolgens de kinderen aan hun kindermenu en nadat zij uitgegeten waren en een soort van voor de tv zaten met een film konden wij aan het grote mensen menu beginnen.  Applaus weer voor mijn schoonmoeder, die heerlijk gekookt heeft en voor de kinderen ook weer alles perfect geregeld had!

1e Kerstdag

1e kerstdag zijn we naar Den Haag gereden waar zowel mijn moeder als mijn vader woont. Helaas was ik mijn camera vergeten en heb ik zelfs met mijn telefoon geen foto’s gemaakt…. #niksvoormij

Wel hebben we ook daar een leuke dag gehad. We zijn eerst op de koffie geweest bij mijn vader. Mijn zusje  met haar vriend waren ook eerst naar mijn vader toegekomen, gezellig. Ik ben met mijn vader en James even naar de speeltuin gewandeld in het tegenoverliggende bos en Julie bleef thuis met haar tante Ot. Samen speelden ze wat op de piano.

Mijn zusje speelt piano en het lijkt me heerlijk als Julie dat later ook kan….  Het zou echt eigen belang zijn om haar op les te doen ;).

Daarna door naar mijn moeder, waar ook mijn jongste broertje was en ook mijn broer met zijn vriendin vanuit Genève was er! Erg leuk om iedereen weer even compleet te hebben. Mijn moeder had de tafel prachtig gedekt en ook hier was weer alles heerlijk verzorgd en hebben we goed gegeten.

2e Kerstdag

Fijn dat we vandaag niet de auto in hoeven, maar gewoon rustig de dag kunnen starten.  Aan het einde van de middag komen vrienden met de kinderen naar ons voor wederom een gezellig en smakelijk avondje. Ik had onlangs de Hello Fresh Kerstbox gewonnen dus alle ingrediënten voor een 5-gangen diner waren in huis! Echt heel handig. Gezien mijn herstel van de hernia-operatie en het niet mogen sjouwen met boodschappen zag ik er al tegenop om manlief op pad te sturen met allerlei ingewikkelde boodschappenlijstjes, maar dat was dus mooi opgelost zo.

De zon scheen, dus we zijn nog even naar het Warandebos in Tilburg gereden voor een frisse neus. Bij Grotto (leuk zaakje) stond een kerstkoor te zingen, was warme chocomelk én konden de kinderen marshmellows roosteren boven een kampvuurtje. Super leuk.

Daarna snel naar huis en de boel voorbereiden. De tafel nog even extra ‘kerstproof’ gemaakt met wat verse takken uit het warandebos. Rond 4 uur kwam onze visite binnen en was het gelijk gezellig druk.  De kinderen hebben heerlijk gespeeld, poffertjes gegeten en van de soesjestoren van de Appie gesmuld.  De kinderchampagne vloeide rijkelijk oftewel, heerlijk!

Papa, mag ik campagne?  #iederhalfuur

Wij hebben onszelf ondertussen tegoed gedaan aan een lekkere kaasplank, wijntjes, biertjes, en er moest natuurlijk ook nog een 5-gangen diner op tafel getoverd worden! Het was even wat werk, maar het resultaat was goed én lekker! Volgend jaar misschien maar weer zo’n kerstbox.

Tussen de gangen door hadden we een hoop lol met de nieuwste gadget….. een virtual reality bril. Deze bril krijgt zelfs grote stoere mannen aan het schrikken als ze in een ‘haunted house’ staan, hahaha. Echt heel grappig ding!

Lazy Sunday

En na deze drukke dagen, doen wij vandaag eens even heel weinig. We lassen een lazy Sunday in op Tuesday. Heerlijk! Netflix to the rescue en misschien bakken we nog wat koekjes, gewoon omdat dat zo lekker is en bij de kerstvakantie hoort :).

Hebben jullie ook drukke dagen gehad? Ik hoop dat het in ieder geval ook voor jullie gezellige dagen waren.

Liefs Mathilde

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (4 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids! Je dagelijkse dosis #momlife. Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Mama zijn hoef je niet alleen te doen en laten we elkaar alsjeblieft een beetje helpen door het delen van ervaringen en tips and tricks.
Je dagelijkse dosis #momlife