Coffee and Kids! 

Voor je dagelijkse dosis #momlife

 

 

5 X waarom peuters het zwaar hebben

5 X waarom peuters het zwaar hebben

Echt jongens, ik lach me wat af met mijn peuter. Nou ja, niet altijd, maar over het algemeen wel ;). De peuter in huize Coffee and Kids is bijna kleuter en heeft het zwaaaaaar met zijn laatste peutermaandjes. Zijn dagelijkse en wekelijkse wereldproblemen moet ik echt even opschrijven, want het zou zonde zijn als ik dat ooit vergeet. En je weet, bij de tweede leg je alles toch iets minder vast. Lees, hij heeft maar 1 fotoboek, zijn zus 3... Jep, I know. I'm the one to blame ;)

Peuterproblemen

We hebben het dus over grootse peuterissues. Heeft jouw peuter ook een 'probleem'? Trek vooral niet je schouders op of wuif het weg.... Stop met praten, stop met lopen, stop, stop gewoon met wat je aan het doen bent....dit probleem moet opgelost worden (vindt jouw peuter). Ben je net als ik wél voornemens de pedagogisch verantwoorde moeder uit te hangen en zeg je nee..... Be prepared... Ik hoef je waarschijnlijk niet uit te leggen waarvoor he? 

But hey, als die andere mama's jouw peuter zien begrijpen ze het wel hoor. Gisteren waren zij nog de pineut. De 'die van mij doet dat nooit peuter' bestaat niet. Dus haal even diep adem en zet door, of zet die peuter even op de gang of op zijn afkoelstoeltje of wat dan ook in jouw opvoedvisie past als er even stoom afgeblazen moet worden en haal adem...

5 x waarom peuters het zwaar hebben

1. Je zus haalt je in met fietsen...... NIET EEEEEERLIJKKKKKK!

2. Je papa en mama zeggen tegen je dat de grote school gebeld heeft omdat je op visite mag (intake), maar dat nog een maand duurt... #eigenschuldpapamama #iederedagweeruitleggen #neeeeedatduurtnogweleven

3. Omdat snoepjes niet op het menu staan om half 9 's morgens...

4. Je zus naar een kinderfeestje mag of afspreekt met een vriendinnetje.  En jij mag niet mee...... 

5. Je de keukenla niet als lopende buffet mag gebruiken van 09:00 tot 17:00. Echt heel stom ja!

 
Treffende free printable van much.most.darling ;)

Treffende free printable van much.most.darling ;)

 

Zomaar even wat dingen waar onze peuter, bijna kleuter, bijna dagelijks mee te maken heeft. En voor ons zo logisch, maar voor hem H U G E issues. Ergens is het allemaal ook wel heel grappig hoe die wijze peutertjes in het leven staan en vooral kijken naar wat voor henzelf op dat moment heel belangrijk is. En soms iets minder grappig als het uitloopt op groot verdriet of nog erger, een driftbui in de supermarkt ;).

Wat was de laatste keer dat jouw peuter of kleuter het nog 'zwaar' had?

Liefs Mathilde

MustSee: Beauty and the Beast

MustSee: Beauty and the Beast

De Kindercoach: pesters en gepeste, de kenmerken.

De Kindercoach: pesters en gepeste, de kenmerken.