Coffee and Kids! 

Voor je dagelijkse dosis #momlife

 

 

Lizzy Bakt: Bananenbrood met spelt en walnoten

Lizzy Bakt: Bananenbrood met spelt en walnoten

Vandaag op deze Sunday Baking weer eens een gezonde versie van iets heel lekkers! Aan de deze cake komt geen suiker of boter te pas!! Dat is nog eens genieten zonder schuldgevoel!

Ingrediënten

  • 4 of 5 zeer overrijpe bananen
  • 2 eieren
  • 50 gram cocosbloesemsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram walnoten
  • 150 gram speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2,5 theelepel gemalen kaneel
  • snuf zout

Aan de slag!

Prak de bananen en doe deze in een grote kom.

Mix met een gewone mixer de bananen, eieren, vanille en suiker tot een luchtige mix.

Meng de kaneel en bakpoeder door het speltbloem en mix de bloem met een spatel door het bananen mengsel.

Mix de walnoten (ik breek ze in stukjes) door het beslag (en houdt wat mooie hele exemplaren achter ter garnering).

Giet in een cakeblik dat bekleed is met een vel bakpapier en garneer met de hele walnoten.

Bak de cake gaar in 60 minuten op 160 graden in de heteluchtoven.

Enjoy!

That's it! We hoeven dit recept niet langer of ingewikkelder te maken dan het is..... Je hebt dit dus zo voor elkaar :). Lekker smullen maar weer!

Liefs Lizzy

Binnenkijker: Babykamer Milan, DIY

Binnenkijker: Babykamer Milan, DIY

Last Minute Paasknutsels

Last Minute Paasknutsels