Coffee and Kids! 

Voor je dagelijkse dosis #momlife

 

 

Dat is niet de echte mama........

Dat is niet de echte mama........

"Ja maar, deze had een pukkel en hij zag er gewoon anders uit..... Hulpsint, hmm, nee er is maar 1 Sinterklaas en dat was niet deze. Deze was denk gewoon even voor het feestje."  Ja, en die bij school had nu ineens een brilletje....ook al zoiets.

Okeeeee, dat gaat nog een hele klus worden om mijn madammeke tot haar 8e te laten geloven. Eerlijk gezegd was ik hier al 'bang' voor. Ze is gewoon te gehaait, voor dat soort dingen. Ze laat zich niet foppen. Ze ziet Sinterklaas natuurlijk al een tijd lang op tv en die is in haar ogen de echte. Alle andere varianten accepteert ze, maar dat zijn niet de echte.  Ergens wel mooi om te zien dat ze dus nog wel heel erg in to het hele Sinterklaasverhaal is (logisch , ze is 6) en dus een hulpsinterklaas in haar ogen niet betekent dat Sinterklaas niet bestaat. Maar toch blijf ik het grappig vinden om te zien dat Julie niet te foppen is in die betekenis.

Dat noem ik nou de échte Sinterklaas!

Deze beste man is dus de enige echte Sinterklaas!

Deze beste man is dus de enige echte Sinterklaas!

Gisteren zaten we met zijn 4-tjes nog even naar Guus Meeuwis in Concert te kijken en wie kwam daar een bezoekje brengen....Sinterklaas! Hop, daar schoot ze rechtop, wees met haar vinger richting de tv en zei met de enige echte wijsneuzenstem: "Kijk mama, dat, dat noem ik nou de échte Sinterklaas." 

Gelukkig kan pakjesavond vanavond dus gewoon door gaan, Sinterklaas bestaat! Deze inpakpiet en lekkerehapjespiet gaat dus gauw even verder met de voorbereidingen, want vanavond zal hier luidkeels gezongen worden, Daaaaaaar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt.......

En dan volgend jaar....dan is ze 7. Weer jaar ouder en wijzer hahaha, maar eens kijken het dan gaat. Ik hoop zo dat ze er dan ook nog in gelooft, het is zo'n leuke traditie. Om het nog maar niet te hebben over het feit dat mevrouw wijsneus dan ook maar al te graag aan aar kleine broertje uit zal willen leggen hoe de vork in de steel zit.

"James, Sinterklaas bestaat helemaal niet...." "Wel waaaaaar!" "Nee, hoor dat is maar voor de nep..." "Niet Waaaar...." "Mamaaaaa, Julie zegt dat Sinterklaas niet bestaat!!!"   O, ik zie het al helemaal gebeuren. #help

Hoe vieren jullie pakjesavond?

Pakjespiet heeft zijn best weer gedaan

Wij gaan de tafel vol zetten met een lekkere pompoensoep, quiche, broodjes, lekkere hapjes en natuurlijk ontbreken de pepernoten ook niet. En dan zal het spannend worden, wanneer zullen de pietjes aan gaan kloppen.....?

Veel plezier allemaal!!!!

Liefs Mathilde

Ps: Tips om kids wat langer te 'laten geloven', zijn zeer welkom ;)

What to wear: Kerstproof met deze outfits

What to wear: Kerstproof met deze outfits

Winnaar Shoesme slofje!!

Winnaar Shoesme slofje!!