Coffee and Kids! 

Voor je dagelijkse dosis #momlife

 

 

Blog Mama to the Max: Hulpmoeder Jeej or Neej?

Blog Mama to the Max: Hulpmoeder Jeej or Neej?

Hulpmoeder, dat woord krijg je er automatisch bij als je kind naar school gaat. En ik doe mijn best, echt waar…. Maar op de een of andere manier ben ik er de afgelopen 2,5 jaar dat Julie op school zit niet in geslaagd me heel veel aan te melden voor allerlei hulpmoeder-activiteiten. Het is óf op een van mijn werkdagen (daarvoor een werkdag ruilen vind ik ook wat overdreven) óf het gaat om een activiteit die niet handig is in combinatie met een peuter aan je zijde.  En toen ik dan wel een keer kon omdat de activiteit na schooltijd was (lees: kerstdiner) was de lijst met enthousiaste hulpmoeders natuurlijk allang vol.

Er is echter 1 lijst die altijd opvallend lang leeg blijft: de poetsavond!

Poetsavond

Er is echter 1 lijst die altijd opvallend lang leeg blijft: de poetsavond! Onervaren kleutermama als ik was dacht ik: he, dat is mooi. Dit is ’s avonds! Hier kan ik me dus voor aanmelden zonder dat ik mijn werk moet verzetten en zonder dat ik een peuter aan mijn zijde heb. Handig! En hoe leuk, een beetje blokjes en puzzels poetsen zodat die kleine handjes weer schoon lesmateriaal hebben. Top!

Enigszins verontwaardigd stond ik dan ook te kijken toen de poetsavond letterlijk poetsavond bleek te zijn, als in emmers met sop, stofzuigers en briefjes van de juf welke taken ze graag gedaan zou willen zien. Hier heeft een school toch schoonmakers voor zou je zeggen? Overal moet tegenwoordig op worden bezuinigd, blijkbaar ook de schoonmaak van de klaslokalen. That’s were we come in, hulpmoeder to the rescue!

Aan de slag!

Aan de slag!

Nu snap ik waarom die  betreffende lijst zo lang leeg bleef, dit is de minst favoriete hulpmoederactiviteit. Maar goed, ik vind dat ik mijn bijdrage moet leveren en soms horen daar ook dingen bij die je niet zo leuk vindt.  Ik ben na 2 kleuterjaren van Julie inmiddels gehecht geraakt aan de poetsavond en je raadt het misschien al…. Julie zit nu net in groep 3 en ook dit jaar heb ik me dus weer trouw ingeschreven voor de het schoonmaken van het klaslokaal.  En ach, zo erg is het ook weer niet. En wat het dan weer leuk maakt, is dat ik na het poetsen voor Julie een briefje heb kunnen achterlaten op haar tafeltje. Toen ze de volgende morgen de klas in liep en het briefje zag, keek ze zo trots. #mamaliefde

Toch leuk om even een briefje achter te laten

Toch leuk om even een briefje achter te laten

Maandelijkse Blog Mama to the Max

Ik behoor tot het bloggersteam van Mama to the MAX, een van de grootste online mamacommunity's in Nederland. Maandelijks schrijf ik hiervoor een blog. Deze blog is eerder verschenen op www.mamatothemax.nl. 

Deze blog verder lezen op Mama to the Max, klik dan hier

En wat vind jij er eigenlijk van het hele 'hulpmoeder' gebeuren sinds je kind op school zit > Jeej or Neej?  En hoe actief ben jezelf als hulpmoeder?  

Liefs Mathilde

 

 Kids outfit of the day: Stoere boots van #shoesme

Kids outfit of the day: Stoere boots van #shoesme

Lizzy bakt: Suikervrije pepernoten!

Lizzy bakt: Suikervrije pepernoten!