Coffee and Kids! 

Voor je dagelijkse dosis #momlife

ย 

ย 

Julie en kerstkoor Rennevoirt

Julie en kerstkoor Rennevoirt

We zitten aan tafel en happen een haastig bereide spaghetti naar binnen (die maandag ook altijd) "O ja, ik zit in het kerstkoor...", zegt Julie terloops. Wij natuurlijk meteen geรฏnteresseerd:"Wat leuk schatje, van jouw klas of van de school?" Julie: #zucht Gewoon het kerstkoor!" Ok, tot zover onze info over het kerstkoor.

Kerstkoor

De afgelopen weken werd het na wat vissen bij Julie en de info die van school binnenkwam dan toch wel wat duidelijker. Op school is een kerstkoor opgericht, van iedere klas wat kindjes. Julie blijkt zichzelf daar dus voor op gegeven te hebben. De afgelopen weken hebben ze oefenmomentjes gehad en Julie zingt regelmatig het repertoire van het kerstkoor thuis nog even. Het liefst onder het avondeten.... Je wordt blij van het enthousiasme, maar toch etenstijd is etenstijd (streng he...). 

Samen zingen bij Pater Poels in Tilburg

Samen zingen bij Pater Poels in Tilburg

Deze week voor kerst mag het kerstkoor serieus aan de slag! Ze hebben gezongen bij het bejaardenhuis, ze zingen in de ochtend, tijdens de inloop op school om het kerstsfeertje binnen school nog wat extra kracht bij te zetten. En gisteren, zijn ze met het kerstkoor gaan zingen bij Pater Poels, wie kent hem niet?! Het inleveren van de door school ingezamelde voedselpakketten zal bijgestaan worden door de vrolijke kerstliedjes van kerstkoor Rennevoirt!

pater poels

Mamapraat 

Helaas heb ik het kerstkoor niet in actie gezien vanwege mijn herstel, maar op facebook kwamen wat filmpjes voorbij en dan zie ik daar zo'n klein blond trots koppie staan.  En dat maakt mij dan weer extra trots!  Het kleine is er allang vanaf, maar daar komen nu mooie andere dingen voor in de plaats zoals zelfstandigheid en eigen inbreng. Heel vaak zit die 'eigen inbreng' opvoedkundig al in de weg... ;), maar dat ze zelf gekozen heeft om mee te doen aan het kerstkoor en het zo leuk vindt, dat is genieten!

Trots op Julie en de andere kinderen uit het koor die het samen zo leuk gemaakt hebben. Bedankt BS Rennevoirt voor dit leuke initiatief.

Liefs Mathilde

Kerst 2016, wat was je gezellig!

Kerst 2016, wat was je gezellig!

Binnenkijker: jongenskamer nautisch

Binnenkijker: jongenskamer nautisch