Coffee and Kids! 

Voor je dagelijkse dosis #momlife

Β 

Β 

Kinderschoenen, shop jij online?

Kinderschoenen, shop jij online?

Kinderschoenen....Hoe vaak sta jij in de winkel voor weer een nieuw paar? 3x per jaar of als je pech hebt nog vaker. Online shoppen doe ik zo vaak, maar kinderschoenen liever toch niet. Ik vind het dan altijd toch wel weer fijn dat de voetjes weer even opgemeten worden en dat ik zeker weet dat ik de goede maat heb. Een beetje advies van de winkelmedewerkster over hoeveel ruimte nu ook alweer verstandig is komt dan ook altijd wel van pas. Toch wel fijn als je kind op zijn minst weer een maand of 3 -4 vooruit kan.

Cliche maar waar, je wilt 'goede' schoenen voor kindervoetjes.
Kindervoetjes....daar wil je goede schoenen voor.

Kindervoetjes....daar wil je goede schoenen voor.

Voetjesmeter

Gigagaaf.nl benaderde mij om met jullie de voetjesmeter te delen. Blijkbaar ben ik niet de enige mama die online kinderschoenen kopen 'lastig' vindt. Zij hebben daarom zelf een voetjesmeter ontworpen (die inmiddels door meerdere online shops gekopieerd is). Hierdoor kun je zelf makkelijk bepalen wat de juiste maat + groeiruimte is voor de voeten van jouw kind. Op de site van Gigagaaf.nl kun je deze downloaden. Als je hem vaker wilt gebruiken is het misschien handig om de voetjesmeter even te plastificeren.

Wist je dat........Voetoefeningen

Door het trainen van de spieren kunnen voetproblemen en eventueel zelfs steunzolen voorkomen worden.

Omdat kindervoeten heel hard groeien op jonge leeftijd kan het soms zo zijn dat de spieren deze groei niet altijd bij kunnen houden.  Dit was voor mij echt zo'n wist je dat?- momentje.  Gigagaaf ontwikkelde oefeningen speciaal voor de groeiende kindervoetjes. Door het trainen van de spieren kunnen voetproblemen en eventueel zelfs steunzolen voorkomen worden. Nu zijn de voetjes van mijn kinderen gelukkig goed, maar ik kan me zo voorstellen dat als 1 van hun moeilijke voeten zou hebben ik hier zeker mee aan de slag zou gaan! Los daarvan zijn het ook voor de motoriek van je kind wel leuke oefeningen/spelletjes.

Om de oefeningen overzichtelijk te houden en zodat de kinderen ook zelf weten wat ze moeten doen hebben ze hiervoor een leuke infographic ontwikkeld.

Infographic voetoefeningen

Infographic voetoefeningen

Hoe shop jij?

Hoe shop jij het liefs kinderschoenen? Zou je nu je de voetjesmeter kunt downloaden toch wat meer online gaan shoppen of toch nog steeds liever in de winkel? Ik lees je reactie graag in de comments onder aan de blog of op facebook / Instagram

Liefs Mathilde

James 3 jaar!

James 3 jaar!

Free printables Vaderdag

Free printables Vaderdag