Coffee and Kids! 

Voor je dagelijkse dosis #momlife

 

 

Lizzy bakt: Amerikaanse snickerdoodle cookies

Lizzy bakt: Amerikaanse snickerdoodle cookies

We hebben deze keer weer eens een kidspoof recept. Deze super lekker koekjes zijn namelijk heel leuk om samen met de kinderen te maken.  Van het deeg moeten balletjes gerold worden en daar kunnen ze goed bij helpen!

Het zijn Amerikaanse snickerdoodle cookies, maar je kunt ze net zo goed kaneeldonut koekjes noemen, want ze smaken naar kaneeldonuts en die vind ik persoonlijk dus heerlijk!

 

Ingrediënten

Homemade Snicker doodle cookies (+/- 30 stuks)

  • * 230 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • * 265 gram suiker
  • * 1 ei
  • * 2 theelepels vanille extract
  • * 375 gram patentbloem
  • * 2 theelepels bakpoeder
  • * 2,5 theelepel gemalen kaneel
  • * ½ theelepel zout
  • * 50 gram suiker/1 theelepel gemalen kaneel

Aan de slag!

Maak de boter romig met de mixer en voeg de suiker toe, mix totdat het goed gemengd is.

Voeg dan het ei en vanille extract toe en mix nog goed door.

Voeg bij het bloem alle andere droge ingrediënten en meng dit met een vork.

Zeef dan in 3 delen het bloemmengsel bij het botermengsel en gebruik na het eerste deel de deeghaken van de mixer, want het mengsel wordt droog en wat stevig (niet plakkerig).

Verwarm de oven voor op 190 graden (hete lucht) en leg bakpapier op twee bakplaten.

Meng de suiker en kaneel samen op een plat bord.

.jpg

Pak een volle eetlepel deeg en draai hier een balletje van, rol het balletje door het suiker/kaneel mengsel en leg op de bakplaat, ga zo door tot het deeg op is.

Zet de twee bakplaten in de oven (1 onder en 1 boven) en bak de koekjes gaar in 10-12 minuten.

Laat ze goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte koektrommel.

Veel bakplezier en smul ze!

Liefs Lizzy

Shoplog(budget): Zeeman!

Shoplog(budget): Zeeman!

Fashion Friday: Bobbi Ravioli!

Fashion Friday: Bobbi Ravioli!