Coffee and Kids! 

Voor je dagelijkse dosis #momlife

 

 

Lizzy bakt: chocolate cake (Zweedse Kladdkaka)

Lizzy bakt: chocolate cake (Zweedse Kladdkaka)

Zweedse Kladdkaka

Om de verjaardag van mijn zus ( Mathildes moeder) te vieren waren we uitgenodigd om na een leuke middag nog lekker ergens te gaan eten. Super gezellig was dat en bij het dessert zat naast de andere proeverijen een lekker stukje staart dat ik herkende als Zweedse Kladdkaka of zoals na enig onderzoek op internet ookwel genoemd, kleddercake of mudcake.

Dat was lekker en ik weet nu uit ervaring, super makkelijk te maken!

De ingrediënten

  • 2 eieren
  • 160 gr suiker
  • 100 gr gesmolten boter
  • 1 zakje vanille suiker
  • 50 gr cacaopoeder ( plus extra om de vorm mee te bestuiven)
  • 60 gr patentbloem

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 graden ( hetelucht) 

Smelt de boter en laat afkoelen.

Vet een vorm in ( 20 cm ) en bestrooi daarna met het cacaopoeder, schud de cacacaopoeder goed rond zodat de hele vorm bedekt is, gooi de rest vh poeder eruit.

Roer in een kom 2 eieren luchtig met de suiker en vanillesuiker. Doe dan de cacaopoeder en bloem erbij en roer goed door, zodat er geen klontjes ontstaan.
Doe als laatste de boter door het beslag. 

Schep het beslag in de vorm en bak voor 15-20 minuten, de cake hoeft dus niet gaar te zijn. Uit de oven bestrooien met poedersuiker. En goed af laten koelen.

 
kladdkaka

Heerlijk bij de koffie, maar ook als dessert met een bolletje ijs!

 

Liefs Lizzy

PS: Voor de variatie kun je ook wat kaneelpoeder door het beslag gooien of een pakje oplos espresso!

Kraamcadeau jongen, 5 shoptips

Kraamcadeau jongen, 5 shoptips

Nieuwe website coming up!

Nieuwe website coming up!