Coffee and Kids! 

Voor je dagelijkse dosis #momlife

 

 

Verjaardagstaart: de ingrediënten!

Verjaardagstaart: de ingrediënten!

Wat maakt deze vulling nu zo lekker: de Monchou en het verse fruit zorgen voor een frisse smaak en dan stukjes crunched witte chocolade. DO I NEED TO SAY MORE....

Ik ga er voor het gemak wel even vanuit dat je weet hoe je een fondanttaart maakt. Ik ben bijna 6 jaar geleden begonnen met mijn eerste taart en kreeg daarbij veel hulp van mijn schoonzusje Jaimy. De tip voor deze vulling komt trouwens ook van haar! Inmiddels zijn we 8 taarten (5 x Julie en 3x James) verder en kan ik het alleen. Whiehoe!!

Ik ben overigens geen kunstenaar in dubbele lagen en houd het daarom lekker safe bij 1 laag, maar probeer daar wel 2x 'vulling' (je cake dus in 3 delen snijden) tussen te doen. Ook met het fondant en marsepein word ik steeds handiger. Oefening baart kunst, 't is echt zo. 

Maar goed, terug naar waar ik begon: ingrediënten voor de vulling!

  • Slagroom (250 ml)
  • 1 reep witte chocolade
  • 1 reep witte chocolade met crunch
  • Pakje Monchou (250 gr)
  • Vers fruit: aardbeien, frambozen, blauwe bessen. Dit kun je verder zelf kiezen
  • botercreme
  • evt. kleurstof om een deel van de vulling te kleuren 

Sorry, de monchou en slagroom stonden nog in de koelkast...Mike de Ridder is er in ieder geval klaar voor!

Hoe te werk

Monchou uit de koelkast, dit moet een beetje zacht zijn straks.

Smelt de witte chocolade au bain marie in de slagroom. Let op: niet de reep met crunch, die bewaar je nog even. 

Goed laten afkoelen.  Als dit goedje niet goed genoeg is afgekoeld kun je straks kloppen tot je je een ons weegt en je room slaat om in een boterachtige substantie (hier spreekt een ervaringsdeskundige...).

Rasp de witte chocolade met crunch in fijne stukjes. Maak de stukjes zo klein dat je een fijne bite hebt, maar ook weer niet zo groot dat je een hap chocolade moet wegkauwen.

Klop de koude chocoladeslagroom stijf, vervolgens rustig de Monchou erdoor heen scheppen.

The M A G I C part: schep de stukjes geraspte chocolade met crunch door de room heen.

Verdeel de room in 2 bakken, bij de ene doe je wat druppels kleurstof erin voor een speels effect en bij de andere schep je RUSTIG wat vers fruit erdoor heen. 

In principe is de vulling nu klaar!!

Taart opmaken

Op de eerste cakelaag verdeel je plakjes aardbeien en daar bovenop doe je de (gekleurde) room. Vervolgens komt de tweede cakelaag, hierop verdeel je de room met vers fruit. Dan de derde cakelaag en de taart afsmeren met botercreme (niet te dik).  De botercreme zorgt er ook voor de dat de fondant goed blijft plakken.

En dan nu, the F U N part! Aan de slag met de fondant en je taart tot leven brengen. Ik ben ter gelegenheid van James zijn derde verjaardag voor Mike de Ridder, wie kent em niet, gegaan.

Tadaaaa, Mike de Ridder, wat een held, wat een strijder!

Tadaaaa, Mike de Ridder, wat een held, wat een strijder!

Mocht je aan de slag gaan met deze vulling, dan zie ik uiteraard graag de resultaten van jullie taarten tegemoet. Eigenlijk zie ik jullie creaties ook zonder deze bewuste vulling graag ...kan ik gelijk weer wat ideetjes opdoen voor Julie haar verjaardag ;).

Liefs Mathilde

Mama gaat alleen!

Mama gaat alleen!

Winactie Shoesme! Gewonnen!

Winactie Shoesme! Gewonnen!