Coffee and Kids! 

Voor je dagelijkse dosis #momlife

 

 

Verhuizen van stad naar dorp, family-proof wonen!

Verhuizen van stad naar dorp, family-proof wonen!

We zaten goed hoor... een leuk appartement in het centrum van Tilburg, parkeren om de hoek (slechts af en toe werd er een ruitje van de auto in getikt), met een Trekpleister en Kruidvat in de straat had ik nooit te kort aan luiers. En wat heb ik een kilometers gemaakt als kersverse trotse mama lopend achter mijn kinderwagen. Het centrum van Tilburg had geen geheimen voor mij, ieder straatje, nieuw winkeltje, cafeetje, we liepen er gewoon even langs, alles zo heerlijk dichtbij. Ik denk dat ze me destijds ook wel herkenden bij de Prenatal, HEMA, en H&M.

Stad of Dorp

Maar dan komt daar toch het moment dat baby Julie begint te kruipen, en vervolgens begint te lopen. Ze begint haar plekje op te eisen in ons stadse appartement en als het lekker weer is wil ik met mijn kleine dreumes naar buiten. Lekker in het gras spelen, buiten een kopje koffie drinken terwijl ze zichzelf vermaakt in haar badje. O nee, wacht even....We hebben geen tuin hier!

O nee, wacht even....We hebben geen tuin hier!

De zoveelste autoruit die wordt ingetikt zijn we ook wel zat en willen we ons kind straks op school hier om de hoek? Nee. Het gesprek om te verhuizen komt op gang en vooral het gesprek; "blijven we in Tilburg of gaan we ons rondom Tilburg oriënteren?" Al snel zijn we er over uit dat we ons buiten Tilburg willen vestigen, maar het liefst ook niet te ver van het centrum van Tilburg willen blijven. Met +/-15 minuten fietsen naar de Piushaven en de Korte Heuvel lijkt Berkel-Enschot ons de beste optie. Inmiddels wonen we nu 4,5 jaar in Berkel-Enschot en het bevalt zo goed!  Let me tell you why :). 

5 x Waarom wij zo fijn wonen in Berkel-Enschot

verhuisd
  • Groot genoeg om een eigen winkelcentrum te hebben zodat je nog steeds dat gemak van een snelle boodschap hebt. Kruidvat, HEMA, Albert Heijn, Jumbo, Bruna, Bibliotheek, you name it, we have it.
  • Als ik me niet vergis sta ik binnen 15 minuten geparkeerd in een van de parkeergarages van centrum Tilburg. Shoppen, borrelen en uit eten zijn dus nog steeds binnen handbereik.
  • De auto staat voor de deur of beter nog zelfs, op de oprit.
  • We hebben een ruime tuin! Speelruimte voor de kids en ook nog plek voor een terras.
  • Vergeet ik mijn fiets op slot te zetten bij de Appie, staat hij er een half uur later gewoon nog!!

Ik kan me voorstellen dat als je uit een dorp komt het heel vanzelfsprekend is om in een dorp te gaan of blijven wonen. Voor ons was het echter een hele bewuste keuze om naar Berkel-Enschot te komen en hier te groeien als gezin.

We zijn hier gestart met een dreumes en inmiddels zit die dreumes in groep 3. Daarover gesproken.... Ik zie Julie net met haar buurmeisjes buiten voorbij lopen richting het speeltuintje om de hoek. Haar broertje van 3 ziet dat ook en wil nu natuurlijk ook afspreken....... "OK, ok jongen. We vragen wel even aan de buurvrouw of jij ook kan spelen." Heerlijk vind ik het al die vriendjes en vriendinnetjes in de buurt. Dit is wat ik voor ogen had toen we de keuze maakten om in een dorp te gaan wonen en niet midden in de stad te blijven. Dat ze zelf op pad kunnen om te kijken of de buurkindjes thuis zijn. En dat ik dan met een gerust gevoel nog even lekker mijn cappuccino op drink. 

In het midden  van de bovenstaande foto's ons destijds fijne dakterras, maar nu genieten we enorm van de ruimte om ons heen. Plek voor gezinsuitbreiding, in de tuin ruimte voor een trampoline, waterpret in de zomer en heerlijk een terras in de zon

Verhuizen

Ben jij ook van stad naar dorp verhuisd? Wat was voor jou de voornaamste reden? En specifiek voor mijn lezers die ook uit Berkel-Enschot komen: wat gaf voor jullie de doorslag om hier te gaan wonen? Ben benieuwd of dat aansluit bij onze redenen of dat het juist hele andere zijn. Leuk als je even een reactie achterlaat.

Liefs Mathilde

Update: hersteld?! Ik kan weer sporten!

Update: hersteld?! Ik kan weer sporten!

Charlotte bijna één jaar! Hoe snel kan een jaar gaan...

Charlotte bijna één jaar! Hoe snel kan een jaar gaan...