HALLO kleuterpubertijd…

Kleuterpubertijd

Iedereen gaat er mee te maken krijgen, de een wat meer dan de ander. Nou, ik zit er middenin en volgens mij ook best wel behoorlijk. Hallo kleuterpubertijd. Jezus, wie dat ooit uitgevonden heeft. Soms denkt Hugo ‘ik doe lekker Floris na’ dus heb ik die kleuterpuberacties keer 2!!

Van lief jongetje naar een opstandige puber

Floris is dus degene die in die kleuterpubertijd zit. Wat lastig en zó niet leuk kan hij dan zijn. Van zo’n vrolijk, lief en knuffelig ventje naar een chagrijnige, opstandige, norse en boze jongen. Het woordje NEE snapt hij gewoon niet (of wil hij niet snappen). Het gaat er niet in, het woordje nee raakt niet eens zijn oor aan… en dat is behoorlijk frustrerend kan ik je zeggen. Terwijl Floris zelf heel goed weet wanneer hij het woordje nee WEL kan gebruiken.

Ik sta op het punt om visitekaartjes te laten drukken met als job-titel, politieagente. Want huismoeder of stay-home-mom is heel ver te zoeken. En wat kan je ertegen doen? Sowieso consequent blijven, maar oh wat is dat soms moeilijk. Zeker als je je ventje zo ziet worstelen dat je vaak dan toch maar wilt toegeven. Wetende dat dat dus niet de goede manier is. Maar soms zit er geen 1 dag in de week dat het zonder huilen of een woede uitbarsting gaat, en dat is best wel lastig en vermoeiend.

Grote broer

Floris is een ventje dat erg slim is en echt uitdaging nodig heeft. Hij kan niet spelen en verveelt zich dus snel. Op school zit hij in een plus-klasje en doet veel extra werkjes zoals rekenen en schrijven. Nu met 3 kindjes en hij mijn aandacht moet delen met zijn broertje en zusje, is het dus moeilijk om hem te kunnen uitdagen. Daarbij onthoudt hij echt alles, niks gaat aan hem voorbij. Dus beloof je hem iets en je komt het niet na (ik ben het dan allang weer vergeten) helpt hij mij feilloos even eraan herinneren dat ik dat of dat beloofd had. Floris is als hij bij zijn zusje is op zijn liefst, zo zorgzaam. Hij zit helemaal in zijn ‘grote broer’ rol. Kom dan ook niet aan zijn zusje hoor! Hij doet alles voor haar. Helpt haar troosten, of maakt haar juist aan het lachen. Vanaf het moment dat ik zwanger was, was hij al zorgzaam. Hielp mij mee, maar praatte ook tegen het zusje in mijn buik. Toen Charlotte geboren was en het moment dat hij haar ontmoette was het echt al 2 handen op 1 buik. Ook van de kant van Charlotte. Die 2 hebben een chemie, prachtig om te zien.

Hopelijk is dit een korte fase en fietsen we hier snel doorheen, want vooral voor Floris is het moeilijk. Hij zit zich zelf zo in de weg. Maar ook dit hoort weer bij groter worden, want ja hij is natuurlijk al 5 jaar ♥

Liefs, Danique

Tags: , , , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids! Je dagelijkse dosis #momlife. Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Mama zijn hoef je niet alleen te doen en laten we elkaar alsjeblieft een beetje helpen door het delen van ervaringen en tips and tricks.
Je dagelijkse dosis #momlife