Lizzy bakt: FLUFFY cheesecake!

Cheesecake lovers opgelet!! Houd je van cheese cake dan moet, lees MOET, je deze FLUFFY cheesecake echt proberen te maken! Lizzy heeft weer een super recept voor ons en fijne tip voor het splitsen van de eieren…. Bakken maar!

Lizzy bakt!

Fluffy Cheesecake. Ik had er nooit van gehoord, tot ik een filmpje zag op Tasty. Tasty laat middels versnelde filmpjes zien hoe je zelf super lekkere recepten makkelijk kunt bereiden. Ik zag dit filmpje van de Cheesecake en moest deze gewoon maken!  En zo makkelijk als het lijkt in het filmpje, zo is het ook écht.

Maar goed, is de taart net zo lekker als hij eruit zag op het filmpje?? JAZEKER! Spectaculair ook om hem te zien bakken in de oven, de kinderen gingen iedere keer voor het raampje kijken.

Voordeel van deze taart vind ik ook dat er naar verhouding maar weinig suiker en boter in zit en toch heerlijk zoete smaak.

Ingrediënten

 • 100 gr roomboter
 • 100 gr neutrale roomkaas (Monchou)
 • 130 ml melk
 • 8 eieren
 • 60 gr patent bloem
 • 60 gr Maiszetmeel (Maizena)
 • 130 gr suiker
 • zakje vanillesuiker

Wat heb je nog meer nodig? Grote kom, mixer, taartvorm, bakpapier en vorm waar de taartvorm inpast.

Aan de slag!

Zoals gezegd, het is echt net zo makkelijk als op het filmpje. De enige moeilijke factor is het spitsen van de eieren.  Lees verder voor mijn tip.

Bekleed de bakvorm met bakpapier op de bodem en aan de zijkanten met een strook die eenmaal de hoogte is van de bakvorm, de taart zal flink rijzen!

Splits de eieren in 8 eidooiers en 8 eiwitten. Belangrijk is dat er absoluut geen eigeel bij het eiwit komt, anders wordt het eiwit niet stijf met kloppen. Ik splits daarom de eieren in een apart bakje.

Doe de boter, roomkaas en melk in een pannetje en verwarm al roerend tot een gladde massa, giet het met een dun straaltje al roerend bij de eidooiers en meng goed. Roer een zakje vanillesuiker door het eidooiermengsel.

Zeef de bloem en maizena boven het dooier mengsel en roer goed door.

Klop de eiwitten stijf met de suiker en meng de eiwitten beetje bij beetje met het eidooier beslag.

Giet het beslag in de vorm.

Plaats de vorm in een grotere platte bak met opstaande rand en giet hier warm water in.

Zet het geheel op de laagste plek in de oven (die is voorverwarmd op 145 graden (hetelucht)) en laat 70 minuten bakken. Liefst niet tussentijds openen i.v.m. inzakgevaar.

Na het afkoelen ruim bestrooien met poedersuiker.

En dan…….. Smullen maar!!

Liefs Lizzy

Tags: , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • ELS BROUWERS
  • 13 januari 2018
  Beantwoorden

  Hallo Lizzy wat voor maat is de bakvorm hij lijkt me heerlijk ook lekker met een laag slagroom met advocaat erdoor.
  groetjes Els

  1. Beantwoorden

   Hallo Els,
   Ik gebruikte een bakvorm van 20 cm. Met een laag slagroom is natuurlijk ook zalig en inderdaad je kunt er zo mee variëren, maar ik zou hem eerst zo proberen dan is hij al lekker genoeg en zo op! Je kunt eventueel ook smaakmakers door het beslag doen zoals bijvoorbeeld kaneel.

   groeten Lizzy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids! Je dagelijkse dosis #momlife. Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Mama zijn hoef je niet alleen te doen en laten we elkaar alsjeblieft een beetje helpen door het delen van ervaringen en tips and tricks.
Je dagelijkse dosis #momlife