Lizzy bakt: Paaskoekjes met witte chocoladevulling!

Pasen komt eraan en dat betekent weer heel veel lekker eten en chocolade-eitjes snoepen. Lizzy zag op seasons.nl dit leuke paaskoekjes recept en probeerde het uit.  Lees haar tips & tricks en bakken maar!

Deze paaskoekjes met witte chocoladevulling (I know, te lekker) mogen zeker niet ontbreken op jouw paastafel.

Ingrediënten

De ingrediënten en instructies voor het maken van het deeg komen dus van Seasons.nl. Lizzy heeft heel wat bakervaring en geeft menig recept een eigen twist. Iets niet in huis, dat hoeft niet te betekenen dat je niet aan de slag kunt met bakken. Voor dit recept had Lizzy ook niet precies wat nodig was maar zij heeft daar zo haar eigen handigheidjes voor. Ze deelt ze vandaag met ons!

Wat heb je nodig?

  • 165 gr zachte boter
  • 300 gr patentbloem
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • ½ zakje bakpoeder
  • 3 eierdooiers
  • 100 gr witte chocolade (reep)
  • 25 gr gedroogde abrikozen of mango in kleine stukjes geknipt.
  • Poedersuiker

Aan de slag!

Je start met het maken van het deeg.

   

  • Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een grote kom.
  • Klop in een andere kom met een mixer de boter en suiker licht en romig.
  • Voeg al kloppende de eierdooiers een voor een toe.
  • Voeg de helft van het bloemmengsel toe, als dit is opgenomen voeg de rest toe en meng met de hand.
  • Vorm een platte schijf van het mengsel en verpak dit in plasticfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden

Als je het deeg al eerder maakt kun je leuk met de kids de vormpjes uitsteken. Daarna samen de koekjes op elkaar plakken en ondertussen lekker snoepen!

Ik had zelf geen koekjesvorm in de vorm van een ei, dus heb ik tussen de paasspullen gezocht. Daar vond ik een plastic eitje, dat ik met een schaar op de lasnaad doormidden heb geknipt. Dat werkte super!

   

Rol het deeg uit tot een lap van ong. ¼ cm dik, bij mij was het iets dikker, omdat je dan de vormpjes makkelijker kunt uitsteken. De vormpjes leg je op twee bakplaten bekleed met bakpapier. Maak van het overgebleven deeg een bal en rol deze weer uit en blijf net zo lang vormpjes steken totdat het deeg op is.

Bij de helft van de eitjes maak je met een klein rond voorwerp (ik gebruikte een slagroom spuitmondje) een gat, de rondjes deeg die hierdoor ontstaan kun je ook gewoon op de bakplaat leggen en meebakken, dat is lekker voor de kinderen om van te snoepen tijdens het aan elkaar plakken van de eitjes.

Bak de vormpjes 10 minuten in de hete oven, keer en wissel de platen na 5 minuten, zodat de vormpjes gelijkmatig gaar worden, ze mogen niet bruin worden.

Laat de vormpjes afkoelen en smelt ondertussen de reep witte chocolade au bain marie.

Smeer de hele vorm in met chocolade (gewoon lekker dik smeren met een mes) plak het vormpje met het gat erop en strooide gedroogde abrikoos of mango in het gat en laat het verder opstijven.

Bestrooi daarna als garnering met de poeder suiker.

Deel een foto van je zelfgemaakte paaskoekjes op de facebookpagina van Coffee & Kids. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Bak ze en fijne Pasen, liefs Lizzy!

Tags: , , ,

Related Posts

by
Lizzy! Mama van Claudia en de twins Bjorn & Finn. Met ‘Lizzy bakt’ zal Lizzy met enige regelmaat een overheerlijk recept delen met ons. We kunnen niet garanderen dat het altijd heel gezond is…. ;).
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

8 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids! Je dagelijkse dosis #momlife. Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Mama zijn hoef je niet alleen te doen en laten we elkaar alsjeblieft een beetje helpen door het delen van ervaringen en tips and tricks.
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1