Lizzy bakt: smileykoekjes met discodip

Even voorstellen:

Het moet ook lekker en vooral makkelijk zijn!

Hi! Welkom op mijn eerste bakblog welke ik voor Coffee & Kids mocht maken. Ik ben Lizzy, mama van een prachtige dochter van 15 jaar en een ondeugende jongens tweeling van 7 jaar.

Ik ben gek op koken en bakken, liefst gezond en goed voor de lijn, maar het moet ook lekker en vooral makkelijk te doen zijn! Voor mezelf maak ik vaak suikervrije gezonde gerechten, maar als ik dan toch een lekker koekje of taartje maak voor de kinderen mag er best wel wat suiker in zitten. Ik weet dan in ieder geval wat er in zit, dus alleen die suiker, en niet ongezonde toevoegingen en kleurstoffen.

Meet Lizzy en haar family  Meet Lizzy en haar family

Zondag bakdag

Voor Coffee & Kids heb ik voor een lekker makkelijk koekjesrecept gekozen. Ideaal om op zondag samen met je kleintje te maken of in ieder geval samen te versieren. Ik heb ze nu al meerdere keren gemaakt en ze zijn steeds zo op! Ze zijn ook ideaal om als koekje mee naar school te geven.

Op de foto’s heb ik ze versierd met discodip en een smileystempel. De koekjes vielen letterlijk en figuurlijk in de smaak tijdens een verkoopactie op school, ze gingen allemaal op!

Recept Smileykoekjes (Kaneel Zandkoekjes) met discodip (+/- 24 koekjes)

ingrediënten

 200 gr koude boter

 300 gr patentbloem

 100 gr witte basterdsuiker

 10 ml melk

 ½ zakje bakpoeder

 1 flinke theelepel kaneel

 snuf zout

 1 zakje vanille suiker.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een schaal en kneed met je handen, eerst wordt het een kruimelig deeg, maar na een minuut of 3 kun je er een vaste bol van vormen.

Leg de bol op vershoudfolie en probeer de vorm van een dikke worst te vormen, als de rol in het vershoudfolie zit kun je de rol nog mooier maken door hem heen en weer te rollen. Laat dan minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175gr (hetelucht)

De koekjes op de foto hebben een discodip randje, dit kun je heel makkelijk aanbrengen als je de rol met een kwastje insmeert met zachte boter en dan door de dip rollen. Hierna pas de koekjes snijden.

Snijd plakken van ong ½ cm dik van de rol en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. (ik gebruik 2 bakplaten)

Zet de bakplaten in de oven, na 10 minuten eruit halen om te stempelen, geeft een leuk effect, maar totaal niet nodig natuurlijk. Als je niet stempelt zou ik na 10 minuten toch de bakplaten omwisselen in de oven om te zorgen dat de koekjes gelijkmatig bruin kleuren. Bak dan nog 10 minuten en haal de platen uit de oven en laat de koekjes goed afkoelen.

Nog even stempelen. Zo'n stempel kun je bjjvoorbeeld bij de Hema kopen, mocht je er geen hebben. Nog even stempelen. Zo’n stempel kun je bjjvoorbeeld bij de Hema kopen, mocht je er geen hebben.

In een luchtdicht afgesloten doos, blijven ze wel 5 dagen goed, maar hier zijn ze meestal binnen een dag op!

Veel bakplezier, groetjes Lizzy!

Wil je meer baksels en gerechten zien volg Lizzy dan ook op Instagram.  Hier laat ze ook haar andere hobby zien, groentjes kweken in de minimoestuin!

Tags: , , , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids! Je dagelijkse dosis #momlife. Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Mama zijn hoef je niet alleen te doen en laten we elkaar alsjeblieft een beetje helpen door het delen van ervaringen en tips and tricks.
Je dagelijkse dosis #momlife