Update: Mama’s kunnen niet ziek zijn

Allereerst wil ik nog even dank jullie wel zeggen voor alle liever berichtjes en beterschap wensen die ik kreeg n.a.v mijn persoonlijke blog over mijn ‘ziek zijn’. Mocht je nu pas ‘inschakelen’ en denken: huh, waar gaat dit over…? Je kunt de betreffende blog hier terug lezen.

Vandaag  even een update hoe het gaat, vorige keer vertelde ik al dat er een operatie aan zit komen om mijn hernia te verwijderen. De  arts neuroloog had aangegeven opereren toch als de beste optie te zien  om van mijn hernia af te komen. Omdat het de afgelopen 3 jaar een terugkerend ‘iets’ is geweest, heb ik daarmee in gestemd en was ik de afgelopen weken in afwachting van een telefoontje voor een oproep.

Heerlijke vakantie, maar hier ging het weer mis.... Heerlijke vakantie, maar hier ging het weer mis….

Operatiedatum bekend!

Het werkt zo dat je pas een week van te voren gebeld wordt met een operatiedatum. De polikliniek had wel aangegeven dat je met het secretariaat kon bellen om een indicatie te krijgen…. Ik heb dit dan ook enkele keren gedaan de afgelopen weken. Ik vond het best wel lastig om niet te weten wanneer de operatie zou zijn. Over 2 weken of over 2 maanden…. Hallo, ik heb werk, ik heb 2 kleine kinderen, feestdagen etc. Ik moet dingen regelen zoals opvang, overdracht voor mijn werk, kado’s voor de kinderen (als het rond Sinterklaas zou vallen) Allemaal redenen waardoor ik toch hoopte het iets eerder te weten dan 5 dagen van te voren. Uiteindelijk was ik dan toch zo ver dat ik een datum heb gekregen!

12 december

Ik weet dit inmiddels een week of 3 (onder voorbehoud) en afgelopen woensdag ben ik gebeld dat ze me definitief 12 december om 11 uur in het ziekenhuis verwachten. Spannend, want nu gaat het dus echt gebeuren!! En die datum, tja ik denk dat een operatie nooit gelegen komt…. Nu had ik de mazzel dat we wel sinterklaas nog mooi hebben kunnen vieren. Ik heb afgelopen vrijdag mijn werk overgedragen aan mijn collega’s en super leuk dat ik gisteren het afzwemmen van Julie  heb kunnen zien. zwemdiploma A is in the pocket! O ja, ook niet geheel onbelangrijk….. de kerstboom staat!

Herstelperiode

Ja, dan komen natuurlijk wel de kerstdagen eraan en mag ik de eerste weken  niet zelf fietsen of autorijden, maar dat zullen we allemaal wel geregeld krijgen. Julie haar 10-minuten gesprek over haar eerste groep 3 rapport zal ik moeten overslaan en nu ik eraan denk moet ik me ook nog afmelden voor de poetsavond op school. Gelukkig is mijn man redelijk flexibel en kan hij de eerste week veelal vanuit huis werken.

Ik hoop met een week of 2 weer redelijk op de been te zijn, al zal ik nog heel erg moeten letten op afwisselen van houdingen en geen zware belasting de komende weken. AH pickup point here we come!

En natuurlijk hebben we ook lieve opa’s en oma’s en vrienden klaar staan die even gaan helpen om de in ieder geval de eerste 2 weken door te komen! Heel fijn vooruitzicht dat iedereen wil helpen.

Spannend

Ik zou liegen als ik zeg dat het me niks doet, maar ik denk dat de echte spanning pas komt als ik daadwerkelijk het ziekenhuis binnenloop. Op zich kijk ik niet eens zo op tegen de operatie zelf (merk ik toch niks van) maar wel tegen het herstel.  Zoals ik altijd zeg: Komt goed!

I’ll keep you posted!

Liefs Mathilde

Tags: , , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (4 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids! Je dagelijkse dosis #momlife. Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Mama zijn hoef je niet alleen te doen en laten we elkaar alsjeblieft een beetje helpen door het delen van ervaringen en tips and tricks.
Je dagelijkse dosis #momlife