10 x waarom ik een luizenmoeder ben?!

Sinds de nieuwe tv-serie “de Luizenmoeder” is de term luizenmoeder alom bekend en wordt er niet direct vies gekeken als je zegt dat je ook een luizenmoeder bent. Ik deel vandaag mijn 10 x waarom ik een ‘luizenmoeder’ ben.

Op school vieren de luizen momenteel feest en probeert iedereen het de kop in te drukken. Jawel, ook mijn kinderen waren de pineut, maar nu 3 lotionsessies en veel heeeeeel veel kammen later hebben we de vieze kriebelbeesten weg gewerkt. Super fijn ook dat er een aantal mama’s zich trouw na iedere vakantie melden om weer de grote check te doen bij alle kinderen uit de klas. Afgelopen week heb ik ook me ook maar eens gemeld want nadat wij ze in huis hebben gehad weet ik precies waar ik op moet letten.  Maar man man man, wat een gedoe is het ook dat hele luizengebeuren. Gelukkig is er de tv-serie,  als we nu het woordje luizenmoeder horen beginnen we spontaan te zingen.

10 x waarom ik een luizenmoeder ben

 1. Hallo allemaal wat fijn dat je er…..  Ja, zong jij em ook verder? Welkom bij de club luizenmoeder
 2. Ik kijk, net als half NL, ook de Luizenmoeder
 3. Ik weet hoe een luis eruit ziet, baby luis, puberluis en volwassenen luis
 4. Ik 4 luizenkammen, shampoo en 3 verschillende lotions in huis
 5. Het haren kammen boven een wit blaadje komt hier iedereen zijn neus uit
 6. Ik heb me om mijn eigen kinderen ‘veilig te stellen’ toch maar opgegeven voor luizenpluizen op school
 7. Van mij mogen de kinderen ook zelf weten wie ze uit nodigen op hun kinderfeestje
 8. Ik vind dat niet raar, maar gewoon heel bijzonder
 9. Ook neten weet ik nu feilloos te vinden
 10. Ik vind de tv-serie de Luizenmoeder een hit, herkenbaarheid met een dikke vette knipoog.

Zoals met zoveel, nu ik er zelf mee te maken hebben gehad heb ik toch net weer wat meer respect voor de luizenmoeders op school.  Dames bedankt dat jullie bovenop het ‘signaleren van’ zitten! Zeker als je kinderen nog geen luizen hebben gehad (godzijdank) weet je niet altijd hoe goed je moet kijken of waar je op moet letten. Eenmaal gesignaleerd:

Prepare yourself for the battle against the….. luizen!

Liefs Mathilde

Tags: ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

 1. Beantwoorden

  Ik was ook altijd luizenmoeder. Helaas ook ervaring mee, weet dus waar je op moet letten. Al jouw redenen waren ook mijn redenen.

  1. Beantwoorden

   pfff wat een gedoe he als je daar eenmaal mee aan de gang moet! Hop dat we er nu doorheen zijn en dat de beide klassen nu ook ‘schoon’blijven! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1