10 X op vakantie met de auto

Ready to go! Ready to go!

Jawel, daar gaan we weer! Lekker op vakantie naar Frankrijk. En als we dan eenmaal bepakt en bezakt in de auto zitten is het na 5 minuten al raak…. ” laat elkaar met rust, ga recht in je stoel zitten, nee, jij hoeft je hand niet op de koelbox te laten liggen, we zijn er nog niet, het duurt nog heeeel lang etc.

Serieus? Deze autorit gaat minstens 8 uur duren. Gaan we dat volhouden met elkaar? Gelukkig zijn er ook hele stukken dat de kindjes lekker aan het kleuren zijn (voorwaarde is wel ieder een eigen etui), er dutjes gedaan worden en ze ook nog een film op de IPad mogen kijken en we allemaal happy op de eindbestemming arriveren. Eind goed, al goed :).

10 x op vakantie met de auto

Eigenlijk kom ik onderstaand rijtje altijd wel weer tegen als we met de auto op vakantie gaan dus tijd om ze eens vast te leggen.

  • Wordt die auto nou ieder jaar kleiner? Of pak ik gewoon steeds meer spullen in….. step, loopfiets, potje, knutselspullen, eten voor onderweg
  • Je vergeet altijd iets! Moment van ontdekking en noodzaak bepaalt of we nog omdraaien of dat we over moet stappen op plan B. Lees: Kopen we daar wel
  • We rijden minstens 1 keer verkeerd.  Tom Tom Who?
  • Lang leve de I-Pad! Echt, hoe deden ze dat voeger?
  • Buiten het oog van de kinderen elkaar voorin stiekem snoepjes doorgeven. In het grootste geheim uiteraard…..normaal gesproken moet je dingen 3x vragen, maar gegraai in een zak met snoep horen ze als de beste.
  • Na 10 minuten al de vraag moeten beantwoorden: Zijn we er al? Hoe lang duurt het nog?   Het duurt nog heeeeeeeel lang schatje, echt nog heel lang. Ga maar lekker slapen……
  • De reis duurt altijd langer dan verwacht. Zelden dat je een uur eerder op bestemming bent, een uur later daarintegen….
  • De achterbank moet met enige regelmaat geëntertaind worden. Zelf vast lekker gaan lezen in je nieuwe boek is geen optie.  Action en haar cheap ass speelgoedassortiment biedt enige hulp.
  • Iedere keer weer een bevestiging dat je lijf nog best flexibel is. Die draai naar achterbank iedere keer……pff
  • Andere mensen kunnen niet rijden! vooral de Fransen niet….

Voor nu: U heeft uw bestemming bereikt. Fijne vakantie!

Heb jij  ook zo’n standaard autovakantiemomentje? Deel het in de comments, ben benieuwd!

Liefs Mathilde

Tags: , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1