5 x als je jongste gaat oefenen in de kleuterklas

Vorige week vrijdag was het zover, James mocht komen oefenen in de kleuterklas. Super veel zin had hij erin, en ik ook….(ahum).  Check even mijn ‘5x als je jongste gaat oefenen in de kleuterklas’, Nr. 3 herkenbaar?

5 x als je jongste gaat oefenen in de kleuterklas

 1. But first…….. Coffee!
 2. Je krijgt honderdduidzend kusjes van me en ik ga je zo missen
 3. Whieeeeeehaaaaa, me-time!!!! shit, was het maar een ochtendje oefenen, waarom niet gelijk een hele dag…?
 4. “Nee, ik hoef niet te blijven hoor….” Lees: neemt 45 minuten later pas afscheid
 5. MEEEEEE-TIME!!! Oh nee, dat had ik al gezegd….. #teltniet
 6. Trotser dan trots als je je mannetje met een big smile de school ziet uitrennen als het oefenochtendje erop zit

 

 

Hoe is het gegaan?

Ik kan niet anders dan trots zijn om mijn kereltje! We brachten hem samen weg, toch wel even een momentje hoor, met dat mannetje naar school gaan…. Hij had er zo naar uit gekeken en zo veel zin in. Tijdens de intake een week of 2 eerder keek hij zijn ogen uit in de klas en liet even zien wat hij in huis had… 1, 2, 3 …10,  kon de juf gelijk  even afvinken ;), kleurenkennis strooide hij ook even rond, zo grappig om te zien. “Is hij ook al bezig met letters?” Neu, niet echt…. zeiden wij. Begint meneer spontaan een abc-liedje te zingen en ondertussen kijkt hij naar de juf, of ze die ook even noteert haha.

Maar toen waren daar toch ineens een hele hoop kinderen in de klas en werd hij toch wat verlegen. Ik mocht nog niet weg, was ik verder ook niet van plan. Tijdens de kring ben ik lekker blijven kijken. Toen de werkjes benoemd werden, werd James weer wat losser. Dit is waar hij voor gekomen is, bouwhoek, kleien, verven, puzzelen, hij wist niet wat hij kiezen moest. Gestart met de bouwhoek, maar al gauw wilde hij puzzelen(favoriet). De juf nam hem mee naar de puzzels en dat is waar ik hem gelaten heb…..

Daar zat hij aan een tafeltje zijn eerste ‘kleuterwerkje’ te doen. Dag jongen, tot straks. Mama komt je zo weer halen, ok. En het was ok….. 

Mama moet wennen

Ik fietste langs een vriendin op weg naar huis en vroeg of zij nog plek had voor een moeder met haar ziel onder d’r arm 😉 #coffeetime. Zonder gekheid, ik ben apetrots op mijn James en zijn eerste kleuterklas-ervaring, maar dat het even wennen zal worden zonder hem in huis is een feit.

Liefs Mathilde

Hoe heb jij dit ervaren of denk je er mee om te gaan?

Tags:

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

 1. Beantwoorden

  Mijn dochter gaat naast de crèche nu 1 ochtend naar de peuterspeelzaal. Hier hoefde ik niet zo aan te wennen. Ze was er aan toe en ze vi d het geweldig. Maar straks naar school lijkt me toch wel een dingetje…

  1. Nee, dan ben je waarschijnlijk ‘blij’ dat je even je handen vrij hebt en inderdaad dat is maar een ochtendje. Naar school gaan voelt wel als heel definitief groot worden hoor hihi

   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1