5 x mijn #Momfail op rij!

Soms heb je van die typische momenten dat je steeds alles vergeet of een opvoedkundig standpunt inneemt waarvan je achteraf denkt: hmm, was misschien niet zo handig…..

Je ziet ze regelmatig voorbij komen onder de noemer #momfail of #loedermoeder. En aangezien iedere mama die momenten wel eens heeft dacht ik: tijd voor die van mij. Ik zet de teller echt op maximaal 5 stuks anders zit ik over 2 uur nog te typen denk ik. Ok, nummer 6 doe ik jullie dan ook vast maar kado….. Mijn man zegt net even tussen de bedrijven door dat  ‘hij niet kan begrijpen dat ik de kinderen wel eens kinderkauwgom geef‘. Je weet wel, die driekeerkauwenendesmaakisweg-balletjes. Soms, koop ik die wel eens ja, slechte mama he?!

5 x mijn momfails

1.Gymtas vergeten, 3 x op rij

Is best wel vervelend voor je kind. Als in sporten in het shirt wat je dan de rest van de dag nog aan moet, gebruikte handdoek lenen van een klasgenootje, geen gymschoenen hebben etc. Ik vond het zo sneu voor Julie. Nu vergeten we het echt niet meer!!

2.Zwempak vergeten bij zwemlessen

Nee, nu vergeten we geen gymtassen meer. Nu vergeten we haar zwempak in de zwemtas te doen…. Zucht. Gelukkig hebben ze bij het zwembad een voorraadje reserve zwemkleding. Stond Julie best leuk, dat jongenszwembroekje 😉

3.Te laat zijn voor de weeksluiting

Toen James nog Jamesje was en het af en toe best lastig plannen was met zijn slaapjes ‘s middags was op tijd komen voor de weeksluiting een hele uitdaging. Slaapt hij wel, slaapt hij niet, laat ik hem liggen, nee toch maar niet, snel spullen pakken, shit (letterlijk en figuurlijk) eerst nog een luier verschonen en ja hoor, buiten adem kom ik op school aan en heb dan toch de weeksluiting van mijn dochter gemist. “Waar was je nou mama?”

4.Zonder handschoenen fietsen als het koud is

Ik: Ok, jongens handschoenen aan want het is koud.

Julie: Ik heb het niet koud hoor.

Ik: Als je zo  op de fiets zit wel.

Julie: Echt niet

Ik: Julie ik heb geen tijd voor deze ‘discussie’. We moeten naar school. Jij wilt dus zonder? Prima, jij gaat zonder….

Ik ben de straat nog niet uit of ze begint al te huilen. Ik had haar hiervoor gewaarschuwd…. De afkeurende blikken onderweg van enkele andere mama’s zeggen genoeg….  Mijn arme krijsende kind en haar koude handen… Nee, dat zouden zij waarschijnlijk noooooit doen.

Nou, ik de volgende keer ook niet meer hoor. Langste fietsrit naar school ever!

5.Met een driewieler naar het winkelcentrum

Leuk mijn peuter kan fietsen op zijn driewieler! Gaan we leuk samen een boodschap doen in het dorp en dan kan James op zijn driewieler, dacht ik.  Stevig doorstappen dan is de Albert Heijn wel te doen in 10 minuten, maar voor de HEMA en de Kruidvat hebben we er toch echt 15 nodig.  Blind van trotsheid zie ik totaal niet in dat dit natuurlijk gaat uitlopen op een driewielerdrama…. Het kost me ongeveer al een kwartier om de wijk uit te komen, de peuter wil niet meer en de mama ook niet… met peuter op mijn heup en driewieler in  mijn hand zijn we geloof ik een uur later terug en hebben we de Albert Heijn niet eens gered…. Les geleerd, die driewieler blijft in de tuin!

bron:Pinterest bron:Pinterest

Ik kan nog wel even doorgaan vrees ik haha. Een groot aantal van mijn momfails zijn vaak te herleiden aan mijn typische ‘komt wel goed gedrag’ en ‘ik pak het zo wel even’. Ik ben nu eenmaal niet zo’n georganiseerde moeder die alles op lijstjes heeft staan en broodtrommels de avond van te voren tot in de puntjes voorbereidt. En dan die peuter-kleuterdiscussies waar je je soms wel eens in vergist…..

Ach ja, ik weet dat ik niet de enige ben waarbij dit soort dingen gebeuren, toch??!

Liefs Mathilde

Tags: , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

 1. Beantwoorden

  Gymyas vergeten ✅
  Zwemkleding vergeten ✅
  Week afsluiting geen idee wat dat inhoud. Heb ik hier niet.
  Handschoenen vergeten ✅ les voor hun
  Driewieler verhaal ✅ ikke les geleerd

  1. Hoi Melanie,

   Oooo gelukkig, ik ben niet de enige haha 😉

   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1