Mijpaal: Afscheid Kinderdagverblijf

Die laatste dag… die laatste dag bij het kinderdagverblijf(kdv), dat is toch weer zo’n dingetje…. James telt al weken af naar zijn laatste dag bij het kdv. Hoeveel keer nog mama, vraag hij enthousiast. YES, klinkt het als ik zeg, nog 1 keer ventje. Morgen is de laatste dag bij het kdv en dan mag je na de vakantie naar de grote school. Hij is zo blij, zo trots, niet wetende dat hij zijn lieve juffen en vriendinnetjes (James was nogal een womanizer op het kdv ;)) heus wel gaat missen

Kinderdagverblijf versus ‘grote school’

Want wie gaat nu je boterham smeren als je honger hebt, of je een lekkere cracker met paté geven. En natuurlijk kan jij alles al ZELLUF, maar och wat helpen de juffen van het kdv je toch fijn met je schoenen, broek omhoog halen en snottebellen. Even mee naar buiten om papa en mama uit te zwaaien, of gewoon even lekker geinen en op je kop in de prullenbak….

Dat mijn lieve kleine jongen, dat feestje gaat toch echt een beetje anders zijn op de ‘grote school’.

Natuurlijk gaan we op de grote school ook weer een hoop leuke dingen leren en aan lieve juffen vast ook geen gebrek. Maar toch…

Van baby naar kleuter

Toch is die laatste keer naar het Kdv wel even een emomama-momentje hoor. Het is gewoon nog als de dag van gisteren dat ik een klein hummeltje in maxi-cosi naar het kdv bracht, waar de dag eindigde met de overdracht van een schriftje waarin precies stond hoeveel hij gegeten en gedronken had, hoeveel slaapjes er die dag nodig waren en ach hij had zo lief gelachen en gespeeld… As time goes by werd het schriftje minder, evenals de flesjes en de slaapjes en krijgen we daarvoor in de plaats een korte opsomming van zijn genuttigde lunch en zijn spelactiviteiten.

Goed, je weet dat het tijd is om naar school te gaan als de juffen getest worden, de peuterpraatjes steeds meer worden en het afzetten nog slecht 5 minuten tijd kost, net zo als het ophalen. “hoe was het vandaag? Gedragen, geluisterd, leuk gehad?” “Ok, fijn. Tot morgen!”

De grote school is een feit dus tijd om gedag te zeggen.

Traktatie afscheid kinderdagverblijf.

Ok, ok, ik had het mezelf wat makkelijk gemaakt bij de traktatie van James zijn 4e verjaardag dus voor deze traktatie vond ik het toch wel nodig om Pinterest weer eens af te speuren. Uitgangspunt blijft natuurlijk wel….niet te moeilijk aub! Ik kwam een leuke tekst tegen:

Bedankt het was SPEK taculair!

Daarbij kreeg ik gelijk het idee dit op een kaartje te printen en er een zakje met spekjes aan te doen.  De laatste traktatie hoeft niet perse megahealthyverantwoordmijnkindeetgeensuiker-proof te zijn toch…. vind ik dan ;).

Omdat deze traktatie met een andere tekst ook voor verjaardagen is in te zetten, dacht ik hem toch nog even met jullie te delen ter inspiratie.

 

 

Nodig:

 • spek/snoep
 • vulling (crepepapier)
 • kaartjes met tekst
 • plastic zakjes (hobbywinkel)

Hoe:

Vul de zakjes met vulling en snoep vouw het kaartje eroverheen en zet het vast met twee nietjes. #easydoesit!

Tot zien jongens, James gaat naar de grote school!

Dit hebben we dus vanmorgen mee afgegeven bij kinderdagverblijf en natuurlijk slaan we de liefste juffen niet over.

Hebben jullie iets getrakteerd bij het afscheid van het kinderdagverblijf? Zo ja, wat? traktatie-ideetjes blijven altijd leuk en handig ;).

Liefs Mathilde

Tags: , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

 1. Beantwoorden

  Leuk gedaan! Mijn oudste ging naar peuterspeelzaal. Daar trakteerden we bellenblaas en stoepkrijtpakketjes. Anderen kozen ook voor kleine houten tollen (Hema) of ander speelgoed, zoals memory.

 2. Beantwoorden

  Ah wat leuk!
  Is inderdaad wel even een dingetje, maar hij gaat het vast en zeker leuk vinden op de grote school!

 3. Beantwoorden

  Oh dat is wel even een momentje hoor! Ik ben hier gelukkig nog lang niet aan toe haha, Suus zit net een maand of 8 op de opvang en blijft gelukkig op dezelfde locatie als ze later naar school gaat. Leuke traktatie!

 4. Beantwoorden

  Wat een leuk idee! Ik heb handjes gemaakt maar wat ik er bij heb gedaan, ik weet het niet meer. Erg hè? Haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1