Alleen met de kinderen op vakantie!

Alleen met de kinderen op vakantie…. Ik hoor je denken, waar begin je aan. En ja, dan was het ook nog eens een autovakantie dus die twee moesten onderweg toch echt voor zichzelf zorgen.  Was het voor herhaling vatbaar en hoe heb ik me op deze autoreis voorbereid?  Spoileralert… we kregen ook nog autopech onderweg. 

Alleen met de kinderen op vakantie, waarom?

Ja, waarom eigenlijk gingen we eigenlijk alleen?  Julie en James hadden twee weken meivakantie en gezien het feit dat ik gewoon meer vakantiedagen heb dan Kevin, ben ik ook degene die in de vakanties meer thuis is. Mijn vader heeft een oud boerderijtje in Noord- Frankrijk (regio Pas de Calais), waar ik alweer een tijd niet geweest was en ineens dacht ik: Waarom thuis blijven zitten als we ook lekker een paar dagen verse stokbroodjes kunnen en Franse kaasjes kunnen eten, in een boomhut kunnen spelen, naar het strand kunnen rijden en gewoon kunnen genieten van de ‘niks moet hier’ omgeving. Dus…. zo gezegd, zo gedaan. We gaan naar Frankrijk!

We gaan naar Frankrijk. Doei!

Bring your friends!

Dat manlief moest werken, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat we echt helemaal in ons uppie zouden gaan. Voor de extra gezelligheid heb ik een vriendin en haar kindjes  meegevraagd. Leuk voor de kinderen en voor de mama’s. Met wie moest ik anders mijn wijntje proosten ;). Julie en James waren door het dolle heen dat hun vriendje en vriendinnetje ook meegingen en vonden het een groot avontuur dat we zonder de papa’s op pad gingen.

Autorit + vakantie voorbereiden

Een paar dagen met de kinderen alleen kan pittig zijn, maar daar was ik niet ‘zo bang’ voor. Kevin is vaak genoeg van huis geweest voor zijn werk en dan moeten we het ook gewoon met zijn drietjes doen. Daarbij, met hun vriendjes over de vloer zouden ze zich toch wel vermaken.

Maar die autorit he…. Als we op vakantie gaan dan ben ik toch wel de aangewezen persoon die alles regelt onderweg: drinken, eten, speelgoedje, stiften die op de grond vallen, ipad opnieuw aanzetten, ruzietjes zussen, plaspauzes uitstellen etc.  Tegen de tijd dat het mijn beurt is om te rijden vallen die twee apen in slaap en heeft Kevin er geen kind aan. Herkenbaar?!  Maar nu dus geen bijrijder om Julie en James ‘rustig’ te houden achterin.

Autorit voorbereiden

Als je door kunt rijden is het zo’n 3,5 uur rijden, maar ik dacht met een extra keer stoppen voor plassen en koffie dat we beter rekening konden houden met een uur of 4. Ik heb voor beide kids een eigen rugzakje in orde gemaakt met tekenspulletjes/vakantieboek. Julie had ook haar Kiddiezoom binnen handbereik en James de tablet en naast mijn op de bijrijdersstoel had ik een tas gevuld met eten en drinken.  Ik had overal losse porties van gemaakt, komkommers al gesneden, broodjes al belegd, genoeg drinken op voorraad, snoepjes mee en vooral overal genoeg van. Niks zo erg als kinderen die onderweg honger of dorst krijgen en daardoor niet te genieten zijn….

Ongelofelijk hoeveel  je altijd meesjouwt op vakantie he, de hele auto stampvol.

Duidelijke regels

Toen ik wegreed heb ik heel duidelijk vertelt dat het belangrijk is dat ik goed op de weg kan letten en niet constant om kan draaien om dingen aan te geven. Dat ze soms zullen moeten wachten tot ik iets aangeef omdat het druk is op de weg of omdat ik even moet invoegen of iets dergelijks. Zowel Julie en James leken zich goed bewust hiervan en echt, ze hebben zich keurig gedragen onderweg!!! Beter dan wanneer we met zijn tweeën voorin zitten. Dan merk je dus echt gewoon dat kinderen heel goed aanvoelen wanneer iets echt niet kan en daar dan ook gewoon goed mee omgaan.

Arrivé

Na een goede autoreis, aangekomen in het zonnige Frankrijk. We waren er drie jaar geleden voor het laatst geweest dus eerst weer even op onderzoek uit in de oude boerderij. Boerderij mocht het van Julie overigens niet heten, want er waren geeneens diertjes…  Die teleurstelling was ze snel te boven in het huis met een tuin vol nieuwe ontdekkingen.

We hebben een aantal dagen genoten van ongedwongen gezelligheid: lekker eten, wijntjes, een dagje strand, shoppen bij de Kiabi (shoplog lees je hier), vuurtjes stoken, opa die nog nog op visite kwam, pannenkoeken eten, op ontdekking gaan in de weilanden en gewoon lekker buiten zijn. Na 3,5 dag Frankrijk was het toch echt weer time to go home!

Hel van een terugreis!

Alé vrouwke, witte gij dat u band plat staat…..?

Natuurlijk is 3,5 -4 uur te overzien qua reistijd, maar de terugreis was echt hel…. we hebben er ruim 8 uur over gedaan. Enorme files bij Antwerpen, mijn vriendin kreeg autopech (platte band)… Zie je het al voor je twee moedertjes met ieder twee kids aan de kant van de weg? Help, hoe verwissel ik een band? ‘Gelukkig’ zaten we toen ergens in Antwerpen en konden we toch niet voor of achteruit i.v.m de file dus hulp was snel gevonden. Maar toch, alles en iedereen weer uit de auto, nog drie extra plasrondes, ondertussen een reserveband erop en toen met 80 km p/h de reis naar NL vervolgen. We dachten rond 5u thuis te zijn, het is geloof ik 9u geworden. Kapot waren we!

Maar echt, echt waar, chapeau hoe de kinderen zich gehouden hebben op de terugreis! SUPER LIEF!

Vaker alleen met de kinderen op vakantie?

Zou ik nog eens alleen met de kinderen op vakantie gaan?  Ja, na deze 4 dagen zou ik zeker nog eens alleen met de kinderen gaan. Natuurlijk was er een vriendin mee en kun je elkaar helpen, maar de autoreis moesten we toch echt zelf doen. En juist dat is me alles meegevallen! De kinderen hebben het echt goed gedaan in de auto.

Misschien komt het nu een beetje verkeerd over trouwens. Natuurlijk hebben we het liefste ook gewoon onze pappie mee op vakantie, maar wat ik bedoel is dat we na deze ervaring  weten dat we prima een flinke autorit met zijn drietjes aankunnen. Of zullen we een eventuele volgende keer toch maar voor het vliegtuig gaan, iig geen kans op lekke banden ;).

Ben jij  wel eens alleen met je kinderen op vakantie geweest? En zou jij het aandurven een flinke autorit met je kinderen zónder bijrijder?

Liefs Mathilde

Tags: , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1