Back to school! De vlag kan uit…

Note to all mama’s: Die behangrollen kunnen weer opgeruimd worden! Terug het ritme in van school, werk, ballet, judo, afspreken met vriendjes en vriendinnetjes. Blij toe dat de vakantie weer voorbij is..

Ik verveel me….., broer en zus die nog geen minder dan 5 minuten aan een tafeltje samen kunnen zitten, wat zullen we vandaag weer eens doen, mag ik nog een ijsje, mag ik een snoepje, mag ik….. Nee, nee, nee en nog eens nee! Weet je wat we mogen…. we mogen weer naar school!!

Vakantie is fijn, maar thuis vakantie is….

Begrijp me niet verkeerd: vakantie is fijn, heel fijn zelfs! We zijn 2 weken naar Annecy zijn geweest en hebben genoten van de omgeving en leuke dingen gedaan, maar zodra we dan thuis zijn en de schoolvakantie duurt voort… Tja, houd ze dan maar eens bezig he. Je kunt moeilijk nog 3 weken iedere dag er op uit zoals je dat op je vakantieadres doet. Oef, dan moeten ze dus ineens gaan spelen…samen ja, want de buurkindjes zijn nog niet terug. Ik heb soms op het punt gestaan om te bellen of de buren terug konden komen van vakantie omdat we de buurkindjes missen.

Julie en James zijn nu eenmaal het soort broer en zus dat over het algemeen elkaar binnen 5 minuten ‘irritant en stom’ vindt. Wat daar meestal goed aan bijdraagt is dat ‘kleine’ broer James, zijn grote zus nogal graag napraat. Dat is namelijk de ultieme trigger om je grote zus op de kast te krijgen. Heeft dat ventje al lang in de gaten.  Anyway….ik zit daar dan ook nog ergens tussen en vraag me meerdere malen hard en luid (gij zult geen stem verheffen…. #fail) af “waarom jullie nog geen 5 minuten naast elkaar kunnen zitten?!” “Én blijf van elkaar af ook!”

Domme domme mama…. What was I thinking: 1 week geen tv

In 1 van de weken had ik ook nog het heldere moment om een hele week tv-kijken te verbieden (gevolg van constant discussie tussen broer en zus over wat er op moet staan)….. Domme, domme mama, pff dat uurtje tv in de ochtend of einde middag is toch wel fijn. Vooral als je zelf even geen zin hebt in ‘Mens-erger-je-niet-junior’ te spelen of staat te koken. Aan de andere kant ontstond er ook wat moois…na een hoop gemopper waarom de tv niet aan mocht en wat ze dan moesten gaan doen (klinkt alsof ze 24/7 kijken, is echt niet zo hoor) gingen ze dan toch maar aan de slag met die bak playmobile of werd er zowaar weer eens een mooie tekening gemaakt. Ondanks dat óók ik blij was dat de week om was zonder tv,  was het ook een weer een besef-momentje: Soms moeten ze zich eerst even vervelen, voor ze echt gaan spelen.

Back to school

Maar goed, dan is het nu toch zo ver….. vandaag gaan we weer back to school. Tegen de tijd dat deze blog online komt heb ik de volgende ochtendspits achter de rug: ik heb discussies gewonnen over what to wear, boterhambeleg minstens 1 x verkeerd verstaan waardoor boterhammen niet goed zijn en toch op moeten (lees, frustratie voor beide partijen), heb ik uit moeten leggen dat we niet allerlei speelgoed mee kunnen nemen (nee, het geen meebrengdag!), ben ik niks vergeten (hoop ik dan maar), heb ik mijn twee moppies (ja, heus wel hoor) naar school gebracht. Ik verwacht Julie, überblij en enthousiast omdat ze al haar vriendinnen weer ziet en James vrolijk en nieuwsgierig naar zijn eerste echte schooldag in de kleuterklas. Ik cross vervolgens door naar kantoor en haal adem en koffie. Ik zet mijn computer aan, tik mijn wachtwoord in en terwijl mijn outlook aan het laden is, betrap ik mezelf op de gedachte….. was het nog maar vakantie.

Succes allemaal weer mama’s! Voor we het weten zitten we er weer helemaal in, ochtendspits weer onder de knie, kids weer iedere avond op tijd in bed (mij gisteren nog niet helemaal gelukt… #sorrynotsorry) en ligt de vakantiepret weer ver achter ons. Op naar de herfstvakantie ;).

Liefs Mathilde

Tags:

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

  1. Beantwoorden

    Haha hoe herkenbaar 💖

  2. Beantwoorden

    Wat een heerlijke herkenbare blog! Ergens ben ik blij dat ze naar school toe zijn, maar aan de andere kant, is het al herfstvakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1