Bezoek aan Ontdekstation013

Afgelopen weekend zijn we op ontdekking in Ontdekstation013 in Tilburg geweest! Wat is hier veel voor de kinderen te doen zeg. Je kunt je eigen film maken met het ‘Green Screen’, van oude apparaten nieuwe creaties maken, tekenen als echte kunstenaars maar dan op een tablet, zelf een een raket bouwen…. echt geloof me, aan een paar uurtjes heb je niet genoeg!

Ontdekstation013

Het Ontdekstation013, wie  kent het niet… eerlijk, ikzelf nog niet! Ik had er natuurlijk wel van gehoord, maar ik was er tot afgelopen zaterdag nog nooit geweest. Julie wel, die is vorig jaar met haar papa een middag naar het Ontdekstation geweest en kwam toen heel enthousiast terug. Bij Ontdekstation013 verzinnen ze continue nieuwe workshops waar je aan deel kan nemen. Wij zijn uitgenodigd om enkele nieuwe workshops eens te komen ervaren.  Julie had wel zin om nog een keer naar Ondekstation013 te gaan en ik was vooral erg benieuwd, voor wat extra gezelligheid hebben we ook ons nichtje Faye meegenomen.

Wat kun je er allemaal doen?

Je kunt je beter afvragen, wat niet?! Er zijn verschillende hoeken waar je creatief aan de slag kan met techniek. Uitgangspunt bij alle activiteiten is je eigen creativiteit. Er liggen geen handleidingen waarin staat wat je moet maken. Nee, je mag zelf ontdekken hoe dingen werken, hoe je iets kunt maken, hoe je iets kunt creëren. Dat is wat kinderen denk ik zo leuk vinden hier, ze mogen zelf aan de slag.

Je kunt knikkerbanen (met magneten) maken, lampjes en waaiers maken met batterijen, er is een ‘flipperkast’ met tennisballen, wat denk je van een ‘green screen’ waar kinderen hun eigen film kunnen maken of de scrap hoek waar van oude apparaten nieuwe creaties gemaakt kunnen worden. In Vincents Tekenlokaal staan misschien wel 20 grote tablets met een tekenprogramma, waarmee je de meest realistische tekeningen/schilderijen kunt maken.

Om een wat beter beeld te kunnen geven van alle activiteiten en hoe het nu eigenlijk is bij Ontdekstation013 hebben we ook een video gemaakt. Je kunt hem hier gelijk bekijken! *tekst en info gaat verder onder de video.

Favoriete activiteit van Julie en Faye

Ik ga er even twee dingen uitlichten die Julie en Faye het meest leuk vonden. Dat waren toch wel het ‘green screen’ en de scrap hoek.

Green Screen

Het green screen is een groot groen doek met daarbij 2 camera’s die over elkaar heen opnemen. Je legt onder de ene camera een achtergrond en de andere camera filmt terwijl je voor het groene doek staat.  Doordat het groene doek op beeld  niet zichtbaar is, lijkt het nu net of je in de achtergrond staat die je gekozen hebt. Je kunt dus spelen alsof je het nieuws presenteert, meedoet aan de Voice, in een weiland staat of misschien wel onder een paddenstoel staat. Er zijn allerlei verkleedkleren en props beschikbaar dus je kunt er echt je eigen verhaal van maken! Tijdens een workshop kun je het uiteindelijke resultaat ook nog eens opnemen en heb je dus je eigen film, hoe cool!

Scrap Hoek

De scrap hoek bestaat uit een grote kast vol met schroevendraaiers, (knip)tangen en daarnaast staan twee grote bakken met oude gebruikte apparaten. Denk aan cd-spelers, wekkers, boxjes, strijkijzers, toetsenborden etc. Deze dingen mag je helemaal uit elkaar halen en met de verschillende losse onderdelen kun je weer iets nieuws creëren. Je kunt je hier dus volop je creativiteit kwijt. Vooral werken met lijmpistool vond Julie leuk! Benieuwd wat Julie en Faye gemaakt hebben? Check het in de video!

Tip: vier je kinderfeestje bij Ontdekstation013!

Ontdekstation013 is niet alleen leuk om in het weekend te vertoeven, maar hoe tof dat je er ook een kinderfeestje kunt vieren! Je wordt volledig ontzorgt als ouders: De taart wordt voor je gebakken, de kado’s mogen hier uitgepakt worden, er is onbeperkt ranja, de jarige krijgt een heus ‘Ontdekstation013 T-shirt’, iedereen zingt mee voor de jarige én de kinderen raken gegarandeerd niet uitgespeeld.

Je kunt na je bezoek aan Ontdekstation013 natuurlijk naar huis en aan de patat met de feestvierders, maar je kunt ook naar het Ketelhuis bij de Aabee-fabriek. Er is namelijk een arrangement af te nemen waarmee je de middag bij Ontdekstation013 af kunt sluiten met pannenkoeken eten bij dé pannenkoekenfabriek van Tilburg.  Meer  info over een kinderfeestje vieren lees je hier.

Handig om te weten

  • Het Ontdekstation is op woensdagmiddag van 13:00-17:00 en iedere zaterdag en zondag van 11:00-17:00 geopend!
  • In de herfstvakantie de hele week geopend van 13 tot 21 oktober ’18!
  • Entree is €5,00 per persoon (vanaf 4 jaar).
  • Je vindt Ontdekstation013 in de Spoorzone aan  de Burgemeester Brokxlaan 20, Hal 79. Je kunt vlakbij (betaald) parkeren. Kom je met de trein, dan kun je er makkelijk naar toe lopen vanaf station Tilburg.

Wij hebben echt een hele leuke middag gehad! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om even met ons mee te kijken naar ons bezoek aan Ontdekstation013 en het fijn vinden om hier nog even wat info op een rijtje te hebben. Heb je nog niks te doen in de herfstvakantie of eens een keer een rustig weekend, dan is dit zeker een aanrader!

Liefs Mathilde!

Pssst: Volg je Coffee & Kids al op Facebook? Zeker even doen, dan weet je zeker dat je winactie niet gaat missen….. We gaan volgende week namelijk nog een dag Ontdekstation013 (entree + lunch) voor 1 gezin weggeven !


Deze blog + video is i.s.m. Ontdekstation013

Tags: , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

  1. Beantwoorden

    Ontzettend leuk dat jullie er waren! Fijn dat jullie genoten hebben en er zo’n leuke vlog over hebben gemaakt. Hopelijk komen jullie nog eens terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1