Bikiniblubbers! Zomer in zicht!

Sinds een aantal weken breng ik op vrijdagochtend Mats en Saar naar school in mijn nieuwe hippe sportoutfit. Eerlijk is eerlijk, wanneer ik andere mama’s dat voorheen zag doen dacht ik altijd, dat zal mij nooit gebeuren. Zwaar voor schut maar ooo zo praktisch kom ik nu achter. Gewoon huppatee door naar the gym voordat ik tot inkeer zou kunnen komen.

Ik heb achter in de rij gestaan toen het sportgevoel werd uitgedeeld.

Nieuw ritme

Voorheen reed ik na het wegbrengen gelijk door naar de supermarkt om de wekelijkse boodschappen in huis te halen om bij thuiskomst de emmers sop en poetslappen tevoorschijn te halen. Maar nu moet dit even wachten en schuiven al mijn klusjes een paar uur op. Dit vind ik wel een dingetje vooral omdat ik de anderhalf uur sporten nog niet als me-time kan zien. Ik heb achter in de rij gestaan toen het sportgevoel werd uitgedeeld. Ik zal nooit besmet raken met het sportvirus en zal het altijd als een moetje blijven zien denk ik. Het inpassen in mijn toch al drukke bestaan moet nog landen. Daarbij komt ook nog eens dat ik ooit met mezelf afgesproken heb om nooit meer een sportabonnement af te sluiten.

And the oscar goes to…..

Het is mijn buurvrouw en vriendin Lilian na al die onsportieve jaren gelukt om mij over te halen en met haar mee te gaan. De aankoop van een klushuis, 2 jaar geleden, heeft er voor gezorgd dat ik al blij ben wanneer ik alle ballen in de lucht kan houden. Het ook nog moeten gaan sporten kon ik daar niet bij gebruiken. Ondertussen zijn we bezig met de puntjes op de i en kan ik weer genieten van het s ’avonds op de bank zitten. Het denken aan chocolade en chips en dan uiteindelijk overstag gaan moest gecompenseerd gaan worden.

Dan wel twee keer per week spraken Lilian en ik af, anders zet het geen zoden aan de dijk. We hadden alles ruimschoots afgestemd, wat trekken we aan? Welke dagen gaan we, dit moest afgestemd worden met het thuisfront. Beide een drukke agenda dus dat sporten moest erin gepropt worden. Hoe gaan we? En bovenal het woord zomer en bikini passeerde de revue. We moeten iets om van de zomer te kunnen paraderen over het strand of bij het zwembad en dan het liefst zonder onszelf toe te dekken wanneer we opstaan vanuit onze luie stoel of van ons ligbed om een koud wit wijntje in te schenken.

Hardlopers zijn doodlopers

 

Op een maandagavond was het dan zover, onze allereerste stappen over de drempel bij Rank sport. In vol ornaat en met goede moed vertrokken we, met de auto dat dan weer wel, maar we zijn tenslotte beginners. Niet heel veel later stond ik dan toch echt op een crosstrainer waarna de, laten we zeggen ‘’wandelband’’ volgde. Vooral langzaam beginnen, hardlopers zijn doodlopers. Na het verkennen van de cardio zone was het tijd voor de gewichten. Met een schema op zak en de uitleg van de instructeur nog vers in ons geheugen lukte dit aardig. Rustig aan beginnen en je tijd ervoor nemen, zei ik tegen mijzelf. Ik kan dan echt gelijk doorslaan en vol gas geven waardoor het zou kunnen gebeuren dat ik de volgende dag niet meer op of neer zou kunnen. Op het werk had ik mijn collega’s voorbereid zodat ze niet compleet in een deuk zouden liggen wanneer ik nog net niet met krukken binnen zou komen.

Vooral langzaam beginnen, hardlopers zijn doodlopers.

De eerste vijf weken sporten zitten erop en het lidmaatschap is geregeld. Ook wanneer het Lilian niet lukt om mee te gaan ben ik op mijn sportdagen te vinden bij Rank. Ik kan zeggen dat ik trots ben op mijzelf. Stap 1 is gezet. Nu moet ik nog een manier gaan vinden om het ook echt leuk te gaan vinden. Wanneer ik er eenmaal ben en met mijn spotify playlist in mijn oren op de beat van de muziek los ga vind ik het best aangenaam maar die weg ernaar toe….man man.

We zullen het gaan zien, de tijd zal het leren. Wanneer Mr. Weegschaal mij dan ook nog eens goed gezind gaat zijn en ik in de spiegel de blubbertjes minder ga zien worden, wellicht is dan het moment dat ik zeg nooit meer zonder te kunnen!

Liefs Sanne

Tags: ,

Related Posts

by
Mama van Mats (7) en Saar (4) en vooral geen mama die op een roze wolk zit en die alles wil laten doen overkomen als rozengeur en maneschijn. Ze maakt er geen taboe van dat opvoeden de moeilijkste baan is en dat wallen onder de ogen er nu eenmaal bij horen. Haar motto is dat jijzelf de slingers op hangt en dat bij de pakken neer zitten geen optie is!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1