Cadeautip: Monopoly de Valsspelers editie

Er wordt volop geshopt voor leuke cadeaus, dus ik wil jullie nog even deze cadeautip meegeven! Het spel Monopoly, de valsspelers editie! Een cadeau voor het hele gezin? Wij houden wel van een potje valsspelen dus maakten ons klaar voor een review van het ‘speelgoed van het jaar!

Monopoly de valsspelers editie

Begin november is Monopoly de Valsspelers editie uitgeroepen tot speelgoed van het jaar in de categorie 8-9 jaar! Waarom is er een valsspelers editie ontwikkelt? Kom op. Zeg niet dat jij nooit een potje vals gespeeld hebt bij Monopoly óf ineens met nieuwe regels op de proppen kwam…. Sjuust. Onderzoek wees recent uit dat een kwart van de Nederlanders er zelfs een sport van maakt. Producent Hasbro liet zich hierdoor inspireren en ontwikkelde de valsspelers editie van het beroemde bordspel, waarbij je vals móet spelen om een kans te maken op de winst.

Kom op, zeg niet dat jij nooit een potje vals gespeeld hebt bij Monopoly of ineens met nieuwe regels op de proppen kwam….

Zoals gezegd: nu mag je dus zoveel vals spelen als je wilt! Geld stelen van de bank, stiekem een hotel plaatsen, straatjes pikken en ondertussen krijg je wat hulp van de Kans of Algemeen Fonds kaarten. Wat zijn jouw valsspeel-trucjes?

Kijk je mee met onze spelletjesavond? #tekstgaatverderonderdefoto’s

Wat vonden wij van Monopoly de valsspelers editie?

Wij speelden het spel met zijn vieren, Julie, een vriendinnetje, James (samen met zijn papa) en ik. De leeftijdscategorie 8-9 jaar is zeker zo. Voor James zou dit veel te moeilijk zijn, maar met wat hulp van zijn papa kon hij toch gezellig meespelen. Voor de twee meiden van 8 was het goed te doen. Het is echter wel een spel wat je een keer gespeeld moet hebben.

De Kans en Algemeen Fonds geven je voordeeltjes, maar ook tegenslagen. In het midden liggen de valsspeelkaarten. Daarmee kun je zien op welk onderdeel je kunt vals spelen. Je kunt dan denken aan geld stelen van de bank, of misschien een straat ruilen of een extra hotel neerzetten, te weinig geld terug geven.

De kunst zit het ém dan natuurlijk wel in dat de medespelers je hier niet op betrappen!!! Doen ze dat wel, dan moet je in de boeien….. Dat vinden de kinderen natuurlijk prachtig ;). Om het valsspelen ook echt een beetje stiekem te kunnen doen, is het eigenlijk wel een must om met minstens vier spelers te spelen. Speel je het met zijn tweeën, zie je natuurlijk alles.

Heb je nog een gaatje in je Sint-budget of ben je op zoek naar een leuk familiespel voor de komende feestdagen dan kunnen wij de valsspeler editie van Monopoly zeker aanraden!

Spelen jullie graag een bordspel met de kinderen? Zo ja, welke is favoriet?

Liefs Mathilde


Het bordspel hebben wij ontvangen voor een review.

Tags: , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1