Wat heeft Coffee & Kids aan de AVG-wet gedaan?

De AVG! Ken je ém? Heb je een eigen bedrijf, vereniging, stichting of sla je op wat voor manier dan ook persoonsgegevens van anderen op dan zal de AVG-wet je bekend in de oren klinken.  Vanaf 25 mei moet je AVG-proof zijn. Ik wil jullie graag informeren hoe ik Coffee & Kids hierop voorbereid heb. Jouw privacy als lezer staat voorop!

Wat is de AVG?

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.  De AVG versterkt de positie van de betrokkenen (de mensen van wie gegevens worden verwerkt). Zij krijgen nieuwe privacyrechten en hun bestaande rechten worden sterker. Organisaties die persoonsgegevens verwerken krijgen meer verplichtingen. De nadruk ligt –meer dan nu –op de
verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden. (bron: autoriteit persoonsgegevens).

Voor wie is de AVG?

De AVG  is in het leven geroepen om ‘onze’ persoonsgegevens nog beter te beschermen tegen o.a. bedrijven zoals Facebook, Google, emailmarketing. De oude wet beschermingspersoonsgegevens was niet meer van deze tijd. Heel zwart-wit gezegd moet iedereen die persoonsgegevens van andere bewaard of verwerkt zich aan de AVG wet houden. Nu bestook ik jullie niet met nieuwsbrieven en sla ik ook geen lijsten op van mijn bezoekers, maar google analytics registreert wel degelijk welk IP-adres zojuist mijn blog bezocht heeft.  Ook laten jullie wel eens een reactie achter op de blog. Oftewel ik verwerk persoonsgegevens en moet me dus ook houden aan de AVG.

Wat heeft Coffee & Kids gedaan om AVG proof te zijn?

De vraag is of een blog zoals Coffee & Kids ooit getoetst zal worden of zij wel AVG-proof is.  En zo ja, zelfs dan zouden er eerst meerdere waarschuwingen volgen alvorens de grote boetes komen. Toch vind ik het belangrijk om dit serieus te nemen en de persoonlijke gegevens van mijn lezers te beschermen conform AVG.

Welke stappen heb ik genomen om AVG proof te zijn?

  • een privacyverklaring gemaakt
  • een verwerkingsovereenkomst met Google afgesloten
  • niet meer automatisch gegevens delen met Google Analytics
  • registratie IP-adressen geanonimiseerd
  • de mogelijkheid anoniem een reactie achter te laten
  • een cookie notification bar

Jouw privacy als lezer staat voorop!

Zoals gezegd, Coffee & Kids zal zo 123 niet gecontroleerd worden, maar je kunt er vanuit gaan dat je privacy gerespecteerd wordt door Coffee & Kids. Jouw privacy als lezer staat voorop!

Deze nieuwe wet is een enorm uitgebreid en ik ben uiteraard geen expert. Wel heb ik mijn best gedaan de zaken zo goed mogelijk in te richten. Mocht je vragen hebben of me willen wijzen op iets wat ik over het hoofd heb gezien, stuur me zeker even een mailtje.

Liefs Mathilde

Mocht je zelf nog aan de slag moeten met de AVG voor je website, het stappenplan op Judith Home is een aanrader.

Tags: ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1