Dag Kleuterklas

Ik heb geen kleuter meer……ze is vandaag zo hop de kleuterklas uitgegooid door haar juf!

eruit jij......Hop eruit jij……Hop

Spannend

Trots als ze was, maar toch ook weer even een momentje spannend en traantjes. ‘Alles wordt nu anders’, aldus Julie. En ja, het is natuurlijk ook best wat als je van je veilige kleuterklasje naar de middenbouw moet straks. Ik weet dat het helemaal goed gaat komen en dat ze er ook echt wel aan toe is, maar na zo’n gezellige drukke laatste week speelt de vermoeidheid toch wel een beetje een rol.

Deze week kwam Julie iedere dag wel thuis met iets voor het archief( nee, niet die in keuken), haar letterschriftje, haar eerste werkstuk, het afscheidskaartje van haar juf en klas. Echt wel dingen om te bewaren voor later. Ik vrees dat ik haar bewaarkoffertje moet gaan opschalen naar een groter exemplaar….Wie heeft er ook zo’n bewaarbox voor de kinderen?

Wie heeft er ook zo’n bewaarbox voor de kinderen?

Poetsen en bedanken

En ik heb ook aan mijn plicht voldaan, ja ja: een grote bak met puzzels schoongemaakt en een lekkere smoothie meegegeven voor de afscheidslunch van de oudste kleuters, de overvliegers. Dacht natuurlijk wel weer iets te laat  aan de ongeschreven regel….. Gij zult altijd zorgen voor een afscheidskado’tje voor de juf. Gelukkig heb ik de weg naar de website van BijDeb helemaal gevonden en hebben we net op tijd iets leuks kunnen maken.

Maar andersom is er ook zeker aan de kinderen gedacht! Ze hebben zoals ik net al zei een gezellige afscheidslunch gehad, kwam ik weer een leuke foto met afscheidsgedichtje tegen en stond er op het schoolplein allerlei lekkers! Smullen maar, nog even kletsen her en der en dan nu echt VAKANTIE! Ikzelf heb nu ook heerlijk 3 weken vrij, maar dat gevoel moet nog even ‘landen’, herkennen jullie dat?  Ik had met zo voorgenomen om mijn laatste werkdag helemaal organized en zenn af te sluiten……Helaas pindakaas een dikke vette #fail. Maar goed, niks meer aan te doen en focussen op ontspannen en genieten van deze 3 weken.

  Ik had me zo voorgenomen om mijn laatste werkdag helemaal organized en zenn af te sluiten……Helaas pindakaas een dikke vette #fail

Op naar de Middenbouw

Gymtas op tijd meegeven…..hmmm, dat wordt een uitdaging

En dan nu voorbereiden op de middenbouw en alles wat dat allemaal met zich mee brengt. De school heeft gelukkig een heel fijn boekje gemaakt zodat wij als ouders ook weten hoe of wat.

Wow, naar de Middenbouw! Wow, naar de Middenbouw!

Ik heb mijn grootste uitdaging al gevonden…..de gymtas meegeven op de juiste dag incl. de juiste inhoud. We hebben nog even de tijd gelukkig, eerste prioriteit nu is onze vakantie voorbereiden. En je weet wat dat betekent: van werkstress omschakelen naar vakantiestress, al geef ik voorkeur aan dat laatste ;).

Fijne vakantie allemaal!!!

Liefs Mathilde

PS: ben ik de enige met vakantiestress of hoort dat er ook gewoon bij?

Tags: , , , , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

  1. Beantwoorden

    Super leuk!! 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1