Ik loop over…. de balans is zoek

Ga ik dit delen….? Het is stil op de blog…. persoonlijke berichten en updates blijven uit. Ben ik de inspiratie kwijt? Integendeel, mijn admin-pagina puilt uit van de conceptblogs! Maar wat dan? Overal maar ja op zeggen, alles leuk vinden en denken dat je alles wel geregeld krijgt, maar ondertussen loopt je hoofd over van duizend en één dingen en besef je je net op tijd dat de rem erop moet….

Ik kan niet alles

De schijn ophouden en keep on going, dat deed me enkele weken geleden bijna doen instorten. Ja, ‘wij mama’s´ kunnen 10 ballen tegelijk in de lucht houden, maar geen 20! En dat is waar ik voor mijn gevoel wel mee bezig was. Mijn kinderen, schoolafspraken, sportclubs, huishouden, relatie, me-time, werk, blog, blogevents, vriendinnen en dan vergeet ik nu waarschijnlijk nog de helft…. Het kwam op een punt dat ik dacht, ik moet nu stop zeggen tegen mezelf.

Ik moet nu stop zeggen tegen mezelf!

Nee is ook een antwoord

Nee zeggen tegen andere mensen is lastig. Maar vooral nee zeggen tegen mijzelf en weer 1 van mijn ‘ideeën’ is lastig. Ik denk altijd dat ik iets in 10  minuten gedaan krijg, terwijl het me dan regelmatig een half uur kost.  Enerzijds fijn, want hierdoor denk ik vaak, kom doen we! In plaats al van te voren denken, nou ik weet niet of daar wel tijd voor is …..en dan gewoon een leuk moment missen zoals bijvoorbeeld uit school nog even gaan schaatsen. Alleen in sommige gevallen is het toch wel handig als ik inzie dat iets teveel tijd gaat kosten. Het is namelijk ook heel fijn en heel belangrijk dat je kunt genieten van een avondje op de bank of een spelletje spelen met de kinderen zonder dat er constant een stemmetje in je hoofd zegt: je zou eigenlijk nu dit of dat moeten doen.

Even pauze

Eerlijk, deze blog onderhouden kost me veel tijd. Tijd die ik er graag instop omdat het me ook energie oplevert en soms wat leuke extra’s ;), maar het moet geen ‘moeten’ worden. Ik doe dit omdat ik het leuk vind, niet omdat het moet. Maar mijn hoofd zat zo vol, tijd te kort, schuldig voelen tegenover mijn gezin, ik stop ermee! Nog net voor dat ik heel rigoureus overal de stekker uit wilde trekken zei  mijn man: “Wacht nou even….. Ga eerst eens even wat dingen afzeggen en neem eens een pauze met bloggen. Ik zie namelijk dat je ook geniet van het bloggen en het zou zonde zijn er gelijk mee te stoppen. Jij moet alleen af van het idee dat je 3x in de week iets zou moeten posten. Nou en, als je even 2 weken niks post. Nou en, als je 4 weken niks post. Take a break!”

Diep in mijn hart wist ik ook wel dat ik die vrije dag in de vakantie veel beter kon besteden aan een leuke dag met mijn kinderen….

And so I did.

Ik zei twee blogevents af, redelijk last minute en waarvan 1 notabene door mijzelf geïnitieerd. Ik voelde me er enorm lullig over ten opzichte van de dames die ik hiermee ‘in steek liet’, maar er viel tegelijkertijd zo een last van mij af. Vooral omdat ik diep in mijn hart ook wel wist dat ik die vrije dag in de vakantie veel beter kon besteden aan een leuke dag met mijn kinderen. Ook ging mijn laptop dicht en heb ik een aantal weken geen persoonlijke blogs online gezet, ik heb dagen ‘geskipt’ op social media en ik ben eens lekker op de bank geploft naast manlief voor een tv-avondje, ik heb 3 weken strijk weggewerkt onder het genot van ‘The Crown’ (Netflix-aanrader) enz. enz. Maar meest belangrijk: ik moest niks!

Balans opmaken

Na die paar weken is het tijd om de balans op te maken…. De dingen die ik leuk vind, wil ik blijven doen dus ook het bloggen en het bezig zijn met Coffee & Kids. Maar wel met als uitgangspunt: het moet leuk blijven. Ik wil me vooral niet laten leiden door het wel of niet plaatsen van een blog omdat ik denk dat het ‘moet’, dat anderen dat van mij verwachten.

Ik ‘moet’ niks!

Als ik woensdagmiddag met Julie naar de ballet ga, ga ik lekker een kopje cappuccino drinken en een spelletje doen met James. In plaats van de laptop, nemen we “mens erger je niet’ mee! Oh en die bon voor een heerlijk massage bij Chockdee die ik kreeg met Kerst… daar heb ik ook maar eens gebruik van gemaakt. Heerlijk!

Ik heb me voorgenomen om ‘maar’ 1 blog per week te plaatsen en zelfs die ligt niet vast. Gelukkig heb ik een paar hele leuke gastbloggers en kun je je lol op met nog heel veel andere mama-lifestyle blogpagina’s. Ik kan dus met een gerust hart 1 of 2 blogs minder schrijven per week ;). Na een aantal weekjes rust heb ik wel zin om het bloggen weer op te pakken. Maar ook om mezelf te gunnen dat ik dit niet ‘moet’, maar dat ik dit kan doen wanneer ik er zin in heb. Meer focus om wat bewuster te genieten van de momenten met mijn gezin, familie en vrienden!

Ervaringen delen, elkaar helpen

Ik begon dit bericht met de woorden: Ga ik dit delen? Ja, dat heb ik dus gedaan…. want ook dit behoort tot de #dagelijksedosismomlife! Als ik hierover vertel merk ik dat ik niet de enige ben bij wie het soms zo loopt. Die ‘mama’s van tegenwoordig’ willen alles maar kunnen regelen en bijhouden: gezin, relatie, baan, me-time, vriendinnen en helaas,  er zitten maar 24 uur in een dag en 7 dagen in een week. Je moet soms streng zijn tegen jezelf om de juiste balans weten te behouden.

Ik zal mezelf af en toe echt wel wel weer op de rem moeten trekken, of anderen zullen mij daar ongetwijfeld weer even aan moeten herinneren.  That’s life! Maar ik ben blij dat ik mezelf even ‘rust’ heb gegund, geluisterd heb naar mensen om mij heen en phoe, zo’n stukje zelfreflectie zoals hierboven, dat helpt je ook de dingen weer even in het juiste perspectief te zien.

 Hoe weten jullie de juiste balans te behouden? 

Liefs Mathilde 

Tags: ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

 1. Beantwoorden

  Wauw! Trots op jou dat je dit hebt gedeeld. En het is zo herkenbaar. Vanaf het moment dat ik het woordje moeten heb losgelaten, voelt het gewoon allemaal veel ontspannender en fijner. Ik kan social media daardoor ook makkelijker loslaten.
  Marieke onlangs geplaatst…Hardlopen met muziek, een echte must, voor mij – review – winactieMy Profile

  1. Dank je Marieke. Let it go is mijn nwe slogan haha. Maar je hebt gelijk. Liefs!

 2. Beantwoorden

  Zo ontzettend goed van je Mathilde! Zo hoort het! En weet je, je trouwe lezers komen toch wel !
  EN die leven waarschijnlijk enorm met je mee.
  Dikke knuffel xxx

  1. Dank je wel Christa. Ik geloof het wel he. liefs!

 3. Wauw wat goed van je! En ja, dit is zeker de dosis momlife waarmee vele moeders worstelen. Balans tussen doen en zijn is juist de balans waar vele naar zoeken. Genieten van het leven doe je in het zijn en niet in het doen, dus een mooi kado dat je vanuit deze disbalans mag zoeken naar de voor jouw waardevolle zaken in het leven!
  En wij genieten juist het meest van je blogs als ze geschreven worden vanuit de wens te delen en niet die je schrijft vanuit het moeten. Blijf bij je kracht en je krachtige blog groeit vanzelf met je mee. Liefs Heidy

  1. Dank je wel Heidy! Aan de reacties om heen merk ik dat ik zeker niet de enige ben. Ik krijg zo veel herkenning en erkenning, erg fijn. Ik blijf lekker schrijven, maar alleen wanneer ik zin heb en niet omdat ik denk dat er iets online moet staan ;).

   Liefs!

 4. Beantwoorden

  Goed van je. Ook bij mij loopt de emmer regelmatig over. Balans houden. Zou zo mooi zijn.. Maar soms zo moeilijk. Te veel willen of is het moeten. En dan de vraag van wie moet je. Meestal van mezelf. Ik blog nu soms ook gewoon een dag niet. Zoals vandaag. Genoeg te vertellen. Maar geen puf om het te doen. Dan maar niet. En dat stukje los laten is lastig maar geeft ook rust.
  Xxx

  1. Hoi Melanie, Ik vraag me al regelmatig af hoe je het doet, iedere dag een blog! gun je jezelf zeker ook wat rust (zeg ik hahaha). Lief dat je een berichtje gestuurd hebt. Liefs!

  • Wendy Coolen
  • 10 maart 2018
  Beantwoorden

  Lieve mama, ik hou ervan! Eerlijk zijn naar jezelf en naar de buitenwereld. Zoals je man zo mooi refelecteerde: je blog doe je omdat je iets wil delen. Wat het is maakt niet uit. Hoevaak ook niet. Wat mij als vrouw aanspreekt komt op mijn pad en daar geniet ik van. Dat is voor geen een vrouw elke dag, 3x in de week enz. Als je waarde uniek is dan komt het daar terecht waar nodig💋 en ja, heel herkenbaar. Heel vaak is ook mijn balans zoek. Het voelt even niet goed of mijn lichaam geeft aan dat ik beter voor mezelf mag zorgen. We zijn uniek en juist daarom hebben we andere vrouwen nodig om te herkennen dat je mag zijn wie je bent! Kanjer💝

  1. Hi Wendy,

   Dank je wel voor je lieve bericht! Alleen al die lieve berichten die ik heb mogen ontvangen nav deze blog maken het plaatsen ervan het waard. Ook al was er twijfel om zo veel ‘te laten zien’. Beseffen dat ik het zelf bepaal en me niet druk hoef te maken doet al zo veel. Komt goed dus! Thanks nogmaals Liefs Mathilde

 5. Beantwoorden

  Lieve Mathilde mooi geschreven en helemaal waar! Zie je dat even “pauze” helpt? Alleen doen waar jij je goed bij voelt! En voel je niet schuldig! Ook niet tegenover ons! 😉
  Liefs Kelly

  1. Dank je wel Kelly! Zeker even geholpen. Nu weer lekker verder op mijn eigen manier en tempo. Thanks voor je lieve woorden! Liefs

 6. Beantwoorden

  Waarom zou je dit niet delen? 😉 Life as it is… het hoort er gewoon bij. En ‘k zal eens iets zeggen: hier net hetzelfde. De laatste weken al een paar keer in tranen uitgebarsten omdat ik begot niet meer wist hoe ik het nog ging rondkrijgen allemaal nu Husband in het buitenland zit. Niet dat het veel anders is dan anders (huisvrouwtje hier, dus zo goed als alles komt anders ook op mijn schouders), maar de emotionele steun ‘s avonds is er nu even niet, hè. Ik schaam me absoluut niet om dat toe te geven. It is what it is: het leven. Hopelijk voel je je snel weer meer in balans! Jezelf eens voorop stellen is zo belangrijk! :*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1