Dat is niet de echte mama……..

Ja maar, deze had een pukkel en hij zag er gewoon anders uit….. Hulpsint, hmm, nee er is maar 1 Sinterklaas en dat was niet deze. Deze was denk gewoon even voor het feestje.”  Ja, en die bij school had nu ineens een brilletje….ook al zoiets.

Okeeeee, dat gaat nog een hele klus worden om mijn madammeke tot haar 8e te laten geloven. Eerlijk gezegd was ik hier al ‘bang’ voor. Ze is gewoon te gehaait, voor dat soort dingen. Ze laat zich niet foppen. Ze ziet Sinterklaas natuurlijk al een tijd lang op tv en die is in haar ogen de echte. Alle andere varianten accepteert ze, maar dat zijn niet de echte.  Ergens wel mooi om te zien dat ze dus nog wel heel erg in to het hele Sinterklaasverhaal is (logisch , ze is 6) en dus een hulpsinterklaas in haar ogen niet betekent dat Sinterklaas niet bestaat. Maar toch blijf ik het grappig vinden om te zien dat Julie niet te foppen is in die betekenis.

Dat noem ik nou de échte Sinterklaas!

Deze beste man is dus de enige echte Sinterklaas! Deze beste man is dus de enige echte Sinterklaas!

Gisteren zaten we met zijn 4-tjes nog even naar Guus Meeuwis in Concert te kijken en wie kwam daar een bezoekje brengen….Sinterklaas! Hop, daar schoot ze rechtop, wees met haar vinger richting de tv en zei met de enige echte wijsneuzenstem: “Kijk mama, dat, dat noem ik nou de échte Sinterklaas.” 

Gelukkig kan pakjesavond vanavond dus gewoon door gaan, Sinterklaas bestaat! Deze inpakpiet en lekkerehapjespiet gaat dus gauw even verder met de voorbereidingen, want vanavond zal hier luidkeels gezongen worden, Daaaaaaar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt…….

En dan volgend jaar….dan is ze 7. Weer jaar ouder en wijzer hahaha, maar eens kijken het dan gaat. Ik hoop zo dat ze er dan ook nog in gelooft, het is zo’n leuke traditie. Om het nog maar niet te hebben over het feit dat mevrouw wijsneus dan ook maar al te graag aan aar kleine broertje uit zal willen leggen hoe de vork in de steel zit.

“James, Sinterklaas bestaat helemaal niet….” “Wel waaaaaar!” “Nee, hoor dat is maar voor de nep…” “Niet Waaaar….” “Mamaaaaa, Julie zegt dat Sinterklaas niet bestaat!!!”   O, ik zie het al helemaal gebeuren. #help

Hoe vieren jullie pakjesavond?

Wij gaan de tafel vol zetten met een lekkere pompoensoep, quiche, broodjes, lekkere hapjes en natuurlijk ontbreken de pepernoten ook niet. En dan zal het spannend worden, wanneer zullen de pietjes aan gaan kloppen…..?

Veel plezier allemaal!!!!

Liefs Mathilde

Ps: Tips om kids wat langer te ‘laten geloven’, zijn zeer welkom 😉

Tags: , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1