Even voorstellen: De Kindercoach!

Zit jij ook wel eens met je handen in je haar? Had je je zo voorgenomen de dag gezellig te beginnen met de kinderen, maar lukt het niet? Of ben je misschien bang dat hij/zij toch heel veel last heeft van de scheiding? Hoogsensitief of ADHD? Heeft je kind een laag zelfbeeld of is hij/zij degen die pest? Gewoon allemaal zaken waar we tijdens de opvoeding van onze kinderen tegen aan kunnen lopen. En soms, soms kom je er zelf niet uit en kan ondersteuning prettig zijn.

Ik kwam in contact met Annemieke en zij is kindercoach. Het lijkt haar super leuk om 1 keer per maand ons mama’s te voorzien van een tip vanuit haar ervaringen als kindercoach. Ik moet zeggen dat ik soms zelf ook wel eens mijn vragen heb over mijn opvoeding met betrekking tot Julie. Ik denk dat dat anders kan, maar ik ben er nog niet helemaal over uit. Wie weet dat Annemieke met een mooie tip voorbij komt die ik kan toepassen.

Wie is Kindercoach Annemieke?

Ik ben 42 jaar en sinds vier jaar heb ik mijn eigen Kindercoach Praktijk aan huis in Papendrecht. Super leuk! Het enige nadeel? Dat mijn huis altijd opgeruimd moet zijn hahaha! En hoe doe ik dat? Dat zal ik verklappen:

Als ik een afspraak heb dan zorg ik dat de wasmanden in de kamers van de meiden staan. De afwas gooi ik in de vaatwasser. Snel stofzuigen en even dweilen. Oeps! Bloemkool gegeten gisteren? Snel een lekkere interieurparfum door het hele huis spuiten, heerlijk! Weg gekke luchtjes hahaha! Nee hoor, het valt best mee. Ik houd het goed bij en hoef niet veel te doen qua opruimen.

We hebben twee dochters. Een dame van 14 en een dame van 9 jaar. Twee hooggevoelige meiden. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken die te maken hebben met mijn werk. Of spelletjes spelen met onze dochter. Ook tekenen we graag samen. Sinds kort hebben we een nieuw spel “schetenjacht”. Hilarisch! Samen dingen doen is zo belangrijk.

Veel mensen weten niet precies wat ik nu doe als Kindercoach. Ik zal je vertellen wat ik doe:

Wat is Kindercoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen, jongeren en hun ouders (en/of verzorgers) met een hulpvraag. Ik heb een open houding en oordeel niet. Ook geloof ik in de eigen mogelijkheden en kwaliteiten van een kind en bouw op hun Eigen-Wijsheid. Meer zelfinzicht, vertrouwen, zelfredzaamheid? We (her)ontdekken samen de mooie kwaliteiten.

Wanneer kan ik een steuntje in de rug geven?

Vertonen van ongewenst gedrag thuis en/of op school. Verwerken van verdriet bij overlijden, scheiding, andere gebeurtenissen. Omgaan met en het verwerken van emoties. Omgaan met Hoog Sensitiviteit. Vertonen van pestgedrag of gepest worden. Weinig zelfvertrouwen. Laag zelfbeeld.

Het is fantastisch om met verschillende leeftijden te mogen werken. Ik werk nu al 4 jaar als Kindercoach. De ene keer zit ik te tekenen met een kanjer van 8 en de andere keer praat ik over peergroups en social media met een stoere dame van 15. Soms schrijf ik een helpend verhaal voor kinderen die dat nodig hebben. Ik analyseer kindertekeningen, interessant om te zien wat ze beleven en/of mee hebben gemaakt.

Ik ben erg blij dat ik elke maand een blog mag schrijven voor Coffee & Kids! Superrrrr leuk! Hopelijk vinden jullie het ook leuk.

Annemieke gaat ons mama’s (to be, papa’s en opa’s en oma’s) 1 keer per maand voorzien van een tip vanuit haar ervaringen als kindercoach. Ik vind dit echt wel een kado’tje voor de blog om maandelijks Annemieke met haar met expertise aan het woord te hebben. Ik hoop dat jullie het ook als een mooie aanvulling zien. En mocht je vragen hebben voor de Kindercoach? Stuur even een mailtje naar mathilde@coffeeandkids.nl, zorg ik dat ze bj Annemieke terecht komen.

Volgende week De ‘Kindercoach’: mijn kind van 8 is druk en vervelend

Liefs Mathilde

Tags: , , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1