De tandenfee bestaat niet…

Hoe mooi was het dat de tandenfee ‘s avonds als je sliep je kussen omhoog tilde en er iets onder legde. Wauw!

Jeugdherinneringen

Wie is er niet groot mee geworden…..De tandenfee! Helemaal in je nopjes als er een tand uit was: meteen onder je kussen want dan zou de tandenfee komen. In mijn geval was dan mijn tandje weg en lag er in de plaats daarvan een muntje. Wat zal het geweest zijn? Een gulden? Heel veel meer denk ik eigenlijk niet. Maar hoe mooi was het dat de tandenfee gewoon bestond en ‘s avonds als je sliep je kussen omhoog tilde, wauw!

 “Dat zijn JULLIE gewoon hoor!” wordt er nukkig onze kant op geroepen. Een beetje bozig kijkt ze naar het portemonneetje in haar handen verpakt in goedkoop action plastic. Gisterenavond om half 12 vonden we het een prima idee….beide geen losgeld op zak en die tand, ja die lag eindelijk onder haar kussen in afwachting van.  “Nou, dan doen we gewoon dat portemonneetje, dan kan ze daar alle centjes in doen die ze daarna nog van de tandenfee krijgt.” Zo gezegd, zo gedaan.

Sinterklaas bestaat niet

Maar Julie zou Julie niet zijn als ze hier in zou trappen. Julie weet namelijk haarfijn wat er in de kadootjesmand ligt…. Ze herkent het portemonneetje direct! Terwijl ze bozig staat te doen, dacht ik….we hadden beter moeten weten. Al na de eerste tand gelooft ze geen snars meer van het hele tandenfeeverhaal. Ik voel me toch een beetje slecht hierover. Het is net een beetje alsof ik haar nu alverteld heb dat Sinterklaas niet bestaat. Domme mama.

De gemoederen zijn inmiddels gesust en alsof het zo moest zijn: we krijgen een 2e kans.  Tandje 2 valt ook uit haar mond!  Yes, vanavond kunnen we het goed maken. Zou ze het dan nog wel leuk vinden? ‘s Avonds leggen we een 2 euro muntje neer(voor iedere tand een euro. Is dat te veel?) en de tandenfee schrijft een kaartje voor Julie. Uiteraard voorzien van Tandenfeekusjes.

Tandenfee is geweest

De volgende morgen komt er een verrast meisje op onze slaapkamer. Een opgetogen koppie, de tandenfee is geweest! En wauw, ze heeft zelf een kaart voor Julie geschreven. Kinderen zijn zo makkelijk, denk ik. Ze willen het nog zo graag geloven! Onze vergissing is alweer vergeten en vergeven door Julie. Pfieuw, toch een beetje ontkomen aan deze #momfail.

“maar ik weet wel dat jullie het zijn hoor”

Julie kruipt nog even lekker tegen me aan met in haar handen haar 2 euro munt en haar kaart van de tandenfee. Ik ben blij dat zij zo blij is en trots op haar grote mensen tandjes in zicht. Met enige euforie dat het toch nog ‘goed gekomen’ is stappen we uit bed om ons klaar te maken voor school.  Maar Julie zou Julie niet zijn als ze nog even tegen me zegt: “maar ik weet wel dat jullie het zijn hoor”

Liefs Mathilde

Wat is jullie ritueeltje als er tanden gewisseld worden? Ook de tandenfee?

Tags: , , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

    • Siebe
    • 29 augustus 2018
    Beantwoorden

    Die bestaat wel rare kwiebus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1