Eerste loopschoentje kopen, 5 tips!

Echt, ik smelt iedere keer weer als ik de collectie zie van de eerste loopschoentjes. Voor Julie en James heb ik natuurlijk niets meer te zoeken op deze afdeling, maar lucky me, onlangs werd mijn kleine neefje 1 jaar! Ja, raden jullie het al? Ik ging op schoentjesjacht voor mijn neefje. Samen zochten we zijn eerste loopschoentjes uit bij de Brandstore in Tilburg.  Dexx gedroeg zich voorbeeldig (echt, het is zó’n schat), en wachtte geduldig terwijl ik twijfelde over welke kleur we zouden moeten kiezen.

Kijk mee welke schoentjes we gekozen hebben én welke 5 tips ik je kan geven over het kopen van het eerste loopschoentje!

Eerste loopschoentje kopen, 5 tips

Het eerste loopschoentje kopen, een mijlpaal in de ontwikkeling van een kindje. Algemeen bekend is dat het eerste loopschoentje van goede kwaliteit moet zijn. Groeiende kindervoetjes hebben goede ondersteuning en bescherming nodig, zéker als ze voor het eerst gaan lopen.  Ik ben inmiddels vele pas-sessies voor kinderschoenen verder en zet voor jullie 5 tips op een rijtje waar je moet letten bij het kopen van het eerste loopschoentje.

-Allereerst, zorg dat je kindje in zijn/haar basisbehoeften voorzien is: dus genoeg gegeten, gedronken, geslapen. Schoentjes passen met een kindje dat over 10 minuten eigenlijk moet eten is niet handig of als ze eigenlijk al een half uur in bed hadden moeten liggen voor hun middagslaapje… Dat soort zaken dragen niet bij aan het rustig passen van goede schoentjes.

-Laat je goed informeren: Loop vast een keer de winkel in en laat je informeren wanneer je kindje nu eigenlijk toe is aan het eerste loopschoentje. Het ene kindje loopt net voor zijn/haar eerste jaar, een ander kindje misschien met 18 maanden.  Shoesme heeft voor iedere fase van de ontwikkeling van de kindervoet de juiste schoen. Hierdoor weet je zeker dat de ontwikkeling van de groeiende kindervoetjes de juiste ondersteuning krijgt.

-Online selecteren: Selecteer online vast wat modellen die je leuk vindt en vraag de winkel of ze die voor je klaar willen zetten (je kunt eventueel vast thuis de voetjes opmeten met het meetsysteem van Shoesme). Als je al een paar favorieten hebt klaar staan in de winkel kun je gelijk aan de slag met het passen van de schoentjes, alleen maar prettig voor je kleintje dat het allemaal niet te lang duurt.

-Laat de voetjes goed opmeten: laat voor de zekerheid wel de voetjes opmeten in de winkel. In een kinderschoenenwinkel zijn ze echt gespecialiseerd zijn in het opmeten van kleine kindervoetjes. Weet je niet zeker of het schoentje dat je misschien al eerder gekocht hebt nog past, meet dan opnieuw de voetjes op. Kleine kinderen zullen jou geen signaal geven bij te kleine schoenen. Het zooltje eruit halen en op basis daarvan kijken of de schoentjes nog passen, kan misleidend zijn.

-Koop de juiste maat: Het kan zo verleidelijk zijn om te denken, ik koop gewoon een maatje groter dan doen ze er langer mee. Maar juist voor een goede ontwikkeling van de voetjes is het belangrijk om de goede maat te kopen. Leg jezelf er maar vast bij neer dat je regelmatig nieuwe schoentjes zult moeten kopen. Gelukkig is er genoeg leuks om uit te kiezen ;).

BABY PROOF SMART Collectie

Ik heb schoentjes gekozen uit de BABY PROOF SMART collectie. Deze schoentjes zijn speciaal ontwikkeld voor kindjes die net hun eerste stapjes gaan zetten. Omdat de schoentjes erg licht zijn en enorm flexibel voelt het voor je kindje helemaal niet vreemd aan de voetjes en zal de extra steun die ze ervaren hen juist alleen maar ondersteunen in het leren lopen. Oh, en wat ook goed om te weten is: de antislipzolen zijn door een onafhankelijk instituut in Portugal veilig getest op kleurstof voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Dit wil zeggen dat het ongevaarlijk is als kindjes dit in hun mond steken. Wil je meer weten over het BABY PROOF SMART concept, klik dan even hier.

Dexx en tante Tilly zijn in ieder geval weer geslaagd! En hoe niet normaal schattig is dat kleine mannetje he?!

Wanneer heb jij de eerste loopschoentjes gekocht voor je kindje?

Liefs Mathilde


i.s.m. Shoesme

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1