Mijn favoriete koffie-momentjes van de dag

OK what’s new…..Ik ben echt dol op een lekkere cappuccino. Koffie blegh, maar een cappuccino, heerlijk! In eerste instantie had ik ons koffieapparaat voor manlief gekocht. Maar na mijn ontdekking van een losse melkopschuimer waar ik de perfecte homemade cappuccino mee kon maken was ik verkocht…. Vele fijne koffiemomentjes volgden.

Mijn favoriete koffie momentjes

Ik deel vaak een fijn koffiemomentje op Instagram en mijn blog heeft ook niet voor de niks de naam COFFEE & Kids. Het leek me leuk om even een aantal favoriete koffiemomentjes op een rij te zetten voor jullie.

 • In de ochtend: Niks fijners dan bij een fijn ontbijtje een cappuccino met een vers sapje of smoothie on the side
 • In de namiddag: Als de kinderen uit school zijn en ze zijn lekker aan het spelen dan geniet ik graag even een momentje met een koffietje
 • Op vakantie: Rustig opstaan, zonnetje erbij, dan smaakt je cappuccino nog lekkerder
 • In een leuk lunchcafé: Gezellig in de stad bij een leuke lunchroom, Nieuwland, Villa Pastorie en Giannotten Mutsaers zijn enkele favorieten.
 • In de tuin met een zonnetje erbij:  in de ochtend, in de namiddag, spelende kids in de tuin of gewoon in alle rust
 • De werkdag starten op kantoor: OK, kinderen op school, op tijd op mijn werk, computer opgestart en aan de slag. Oh nee…. ‘But first Coffee’ 🙂
 • Coffee on the go: Als ik ergens naar moet, onderweg ben, op reis ben. Heerlijk zo’n coffee to go!

Je ziet, ik heb vele favoriete koffie momentjes. Natuurlijk niet allemaal op 1 dag want dat zou een beetje te veel van het goede worden. Al red ik 2 op een dag vaak wel :).

Welk koffiezetapparaat kies je?

Thuis hebben we een Nespresso apparaat, maar wel al een redelijk oude. Toen we deze aanschaften was ik nog niet ‘into the coffee’ dus mijn cappuccino of Latte Macchiato (ook lekker op zijn tijd) moet ik nu met een losse melkopschuimer maken. Ze smaken goed, maar gemak dient de mens dus dit jaar op de kerst wish-list een koffieapparaat waar ik met 1 druk op de knop een cappuccino, latte, espresso én een gewone koffie mee kan maken.

Er zijn zijn alleen zoveel verschillende koffieapparaten op de markt. Ga je voor pads of cups of vers gemalen koffiebonen? Mijn schoonzusje heeft een Dolce Gusto apparaat (krijgt op kieskeurig.nl ook verschillende keren de *best reviewed stempel) daar drink ik toch altijd een prima cappuccino. Volgens mij is dat apparaat ook altijd erg snel warm, wat ook een fijne bijkomstigheid is én het is niet zo’n enorm bakbeest op je aanrecht.  Op dit moment thuis dus een Nespresso met ook goede koffie. Nespresso is natuurlijk een mooi merk met bijhorend mooi design. Daarbij kennen we het merk dus dan ben je gauw geneigd bij hetzelfde merk te blijven. Maar dan lees ik ook weer goede dingen over de Philips Quadrante (best reviewed feb 2017, kieskeurig.nl). Pfff, er is gewoon teveel keuze denk ik…..

Het duurt nog even tot kerst, maar wat vooronderzoek kan nooit geen kwaad dus laat me anders even weten bij welk koffiezetapparaat jullie zweren?!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden even mee te kijken naar een aantal van mijn favoriete koffiemomentjes.

Liefs Mathilde


 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking met:

Tags: ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

  • Dewi
  • 19 oktober 2017
  Beantwoorden

  Haha koffieleut! Ik ben er ook eentje, maar ook een thee drinker hoor. Voorheen hadden we een Nespresso, heerlijke koffie. Sinds twee jaar hebben we een bonen machine

  1. Eerst echt altijd thee, maar sinds de cappu…. Bonenmachine, klinkt als hele verse lekkere koffie! Wellk merk?
   Liefs!

 1. Beantwoorden

  Heel leuk! Ik ben gek op koffie. Drink het (naast wijn en water) de hele dag door :). Eigenlijk is de hele dag 1 groot koffie moment.

  1. Hahaha dat wijntje gaat er ook wel in hier 😉
   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1