Kidsproof: t’ Heukelommetje en Mie Pieters

Een tijdje terug is Café Mie Pieters overgenomen en ik werd daar door de nieuwe eigenaresse gewezen op een leuke kindvriendelijke wandelroute door natuurgebied Moerenburg.

Dit keer moet er dus eerst een prestatie geleverd worden voor we aan de cappuccino kunnen….;) Laarzen en gaan, eens even testen of het dan ook echt wel kidsproof is!

T’ Heukelommetje

‘t Heukelommetje is een wandeling van 2 km in het gebied tussen Tilburg-Heukelom-Oisterwijk. De afstand is dus perfect voor de kinderen! Je loopt even voorbij Mie Pieters bij knooppunt (57) het pad in en daar start de route. De route is eigenlijk gewoon een vierkantje dus verdwalen is geen optie, voor zover dat überhaupt kan op een route van 2km…. Je loopt langs de weides, een stukje door het bos en je moet de Voorste Stroom over doormiddel van een leuk wiebelbruggetje. Dit vond vooral James super leuk. Onderweg kwamen we heel bramenstruiken tegen dus we hebben volop bramen geplukt. Klik even op deze link om te weten hoe je bramen kunt schoonmaken + wat recepten.

De route duurde ongeveer 1,5u maar we zijn dan ook echt vaak gestopt voor de bramen. James is net 3 en kon het prima volhouden en voor Julie die bijna 6 is, is 2 km echt super goed te doen. Ik zou de route niet echt kinderwagen/buggyproof noemen.

Mie Pieters

Tijd voor de beloning, wandelen maakt dorstig 😉

Cafe Mie Pieters is per 1 juni overgenomen. Eerder was deze plek in mijn ogen alleen een koffiestop voor 60-plussers op de fiets. De nieuwe eigenaren hebben het terras en de speeltuin een flinke opknapbeurt gegeven! Er staan een aantal grote lange tafels achter op het grote terras en je hebt goed zicht op de speeltuin. De speeltuin is nu ook echt een fijne speelplek geworden!  Wij hebben dus na onze wandeling hier lekker genoten van een glas limonade en kop cappuccino. Ik zag op de menukaart dat brood gebruiken van Bij Robert uit Oisterwijk, klinkt goed!

Ik vind Mie Pieters niet in de categorie hippe lunchroom vallen, maar de wandeling ‘t Heukelommetje in combinatie met een cappuccino bij Mie Pieters is zeker wel kidsproof te noemen! En we hoeven natuurlijk niet altijd in de hipste, leukste zaakjes te zitten om het fijn te hebben. Laarzen aan, natuur in en een frisse neus halen is op zijn tijd ook heel belangrijk (en leerzaam)!

Liefs Mathilde

Wil je meer info over ‘t Heukelommetje of café Mie Pieters klik dan op 1 van de buttons hieronder.

KIDSPROOF by Coffee and Kids

 • Kindercappuccino: niet op de kaart, maar opgeklopte melk kan altijd
 • Kindermenu( boterhammetje/tostie e.d.): ja
 • Ruimte voor je kinderwagen: ja
 • Speelgoed: ja, er is een spelletjeskast
 • Speeltuin: ja
 • Verschoningsruimte: ja
Tags: , , , , , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

  • Cindy
  • 6 april 2017
  Beantwoorden

  Oh ineens beland ik op je blog en woah, iemand ook uit Tilburg. Jammer dat deze route niet kinderwagenproof is, dat wordt in de draagzak (ook prima). Dank je voor het delen, ik ben ernstig op zoek naar leuke kidsproof plekjes in Tilburg of omgeving met een dreumes.

  1. Whiehoeeeee, Tilburg in tha house hahaha. Nee, dat wordt een lastig rondje dan, maar in de draagzak zeker goed te doen! Er zijn echt wel leuke plekjes te vinden hoor…. Je berichtje motiveert me gelijk weer wat leuke kidsproof hotspots te posten :).

   Liefs Mathilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1