Hoe maak je een cappuccino zonder espressomachine?

Ik weet niet meer mijn cappuccino-liefde begon, maar dat ik nu mijn dag graag begin én afsluit met een cappuccino zegt genoeg. Heerlijk bij een bak yoghurt met granola en ook een heerlijke after dinner drink. Maar ja, hoe maak je thuis nou een lekkere cappuccino zonder espressomachine? Ik vertel je mijn cappuccino #DIY mét perfecte laag melkschuim…

Thuis cappuccino maken

Ik vind mijn cappuccino thuis soms nog lekkerder dan in een restaurant, laat ik het maar niet hebben over de koffiemachine op mijn werk ;). Echter heb ik geen volautomatische espressomachine dus ik moet iets meer moeite doen dan 1 druk op de knop. Dat doe ik graag en zo geniet ik er net even wat meer van.  Hoe maak ik die cappuccino thuis dan en welke melk gebruik ik?  Vandaag deel ik mijn DIY voor de lekkerste cappuccino met een perfecte laag melkschuim!

DIY cappuccino maken

We  hebben zelf een nespresso koffieapparaat waar je espresso en lungo cups in kunt gebruiken.  Prima koffie mee te zetten, maar geen cappuccino. Daarnaast gebruik ik dus nog een losse melkopschuimer. Voorheen gebruikt ik ook  wel eens een los melkopschuimertje van de Ikea, maar dan was het eerst melk opwarmen, dan opschuimen etc.  Net even een paar handelingen te veel. De melkopschuimer die ik nu heb verwarmt én schuimt op, ideaal.

Dus, nodig:

  • espressomachine
  • melkopschuimer
  • espressocups ( ik gebruik hiervoor vaak Douwe Egberts Espresso Krachtig)
  • cappuccinomelk ( gebruik volle koude melk, mijn voorkeur gaat uit naar cappuccinomelk van Friese vlag)
  • cacaopoeder

 

Aan de slag:

Zet je espresso. Schuim de melk op, als de melk klaar is een paar keer met de melkopschuimer op het keukenblad kloppen zodat het schuim goed los komt. Schenk de melk plus het schuim rustig op je espresso. Voor een extra effect nog even wat cacaopoeder erover et voila, je perfecte homemade cappuccino is een feit.

*Heb je nu een keer zin in een latte macchiato gebruik dan wat meer melk en wissel de volgorde om. Eerst je melk met melkschuim in een groot glas en dan daarna de espresso pas toevoegen. Je ziet dan dat de espresso mooi blijft hangen tussen de laag warme melk en het melkschuim.

Zonder melkopschuimer, geen cappuccino

En toen vorige week: Help, mijn melkopschuimer ging kapot! Of nou ja, kapot. De losse garde van de opschuimer was kwijt. Echt overal gezocht maar geen resultaat. Geen cappuccino bij mijn ontbijt, geen cappuccino na het avondeten…  Optie 1 is mr. hubby lief aan kijken en vragen of hij alsjeblieeeeehhhhieeeeft een espressomachine van Philips (daar werkt hij) zou willen bestellen. Wie weet hebben we dan nog een mazzeltje met personeelskorting ook;). Optie 2, is gewoon een los onderdeel bestellen van mijn melkopschuimer.  Ik ben voor optie 2 gegaan, scheelde heel wat geld en lag 2 dagen later keurig in mijn brievenbus.

Zolang mr. ‘what else’ nog steeds werkt en mijn melkopschuimer ook is het dus cappuccino volgens de DIY. Geven 1 van de 2 apparaten het op wordt het toch tijd voor een volautomatische espressomachine, keuze zat geloof ik!

Drink jij ook graag een cappuccino thuis? 

Liefs Mathilde

*deze blog is mede tot stand gekomen door gesponsorde content

Tags: , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1