Hoe overleef je ‘Blue Monday’?

Ohwwwww daar is ie hoor….. De derde maandag van januari, ‘Blue Monday’ .Deze dag is benoemd tot meest deprimerende dag van het jaar!

Blue Monday

Waarom is de derde maandag van januari dan zo deprimerend voor vele?  Simpel. Een combinatie van de gezellige feestdagen die over zijn, waar je stiekem ook nog een beetje moe van bent, maar je werkgever je ook al weer verwacht, de goede voornemens die al weer weggeëbd zijn, de donkere koude dagen, kinderen die op maandagmorgen meestal niet zo meewerkend zijn en zo zij er nog wel wat redenen waardoor mensen dit dus de meest deprimerende dag van het jaar vinden.

Goed nieuws, na deze dag kan het allleen maar beter worden!

Natuurlijk is Blue Monday wat je er zelf van maakt. In mijn geval geen Blue Monday, gewoon weer zin om aan het werk te gaan en de week weer te beginnen. Een druk weekje met office work, maar ook een leuk event bij PR4Kids, een blogreeks in opdracht opstarten en vrijdag rijden we naar de Ardennen voor een gezellig vriendenweekend. Oftewel Ik heb geen tijd voor Blue Monday….!

Tips om Blue Monday te overleven

Mocht je nou toch tegen die ‘Blue Monday’ aan zitten te hikken, probeer dan onderstaande tips eens (bron:hart van nederland). Wellicht helpen ze je 🙂

 • Troost je met de gedachte dat je niet de enige bent. Iedereen heeft last van ‘Blue Monday’!
 • Wees aardig voor de mensen in je omgeving. Glimlach naar het kassameisje in de supermarkt. Geef bij thuiskomst je kinderen en/of partner een dikke knuffel.
 • Smile! Als je lacht komen er hormonen vrij.Deze lichaameigen ‘antidepressiva’ zorgen ervoor dat je je ontspannen en lekker gaat voelen.
 • Bedenk dat ook deze maandag eindigt. Voor je het weet is het weer dinsdag!
 • Probeer eens iets nieuws, zoals muziektherapie! Onze verslaggever weet er alles van!
 • Probeer eens iets nieuws. Het is stimulerender om over nieuwe dingen na te denken dan te blijven hangen in het oude. Neem eens een andere route naar je werk, probeer een nieuw recept voor het avondeten of experimenteer met een ander kapsel.
 • Doe iets actiefs. duik de sportschool in of als dat je nog te veel is, loop eens wat vaker de trap op of haal een kop koffie voor een collega.
 • Verwen jezelf! Ga lekker in bad. Bekijk de film die je hebt gekregen met de kerst. Begin aan een goed boek.
 • Maak plannen. Waar wil je naartoe op vakantie? Plan een weekendje weg of een etentje met vrienden.

Heb jij last van Blue Monday, of vind je het een maandag zoals alle andere?

Liefs Mathilde

Tags: , , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (4 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

  • Dewi
  • 16 januari 2017
  Beantwoorden

  Ja blue monday! Welke gek heeft dit bedacht haha! Ik heb wel last van een winterdipje, maar dat is zo weer voorbij hoor. Ga jij naar de Tom-du party? ;))

  1. Ja ik til r ook niet zo zwaar aan hoor haha. Jammes dat je niet kon gisteren. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids! Je dagelijkse dosis #momlife. Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Mama zijn hoef je niet alleen te doen en laten we elkaar alsjeblieft een beetje helpen door het delen van ervaringen en tips and tricks.
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1