Ik zou niet zo’n moeder worden….

Ik zou nooit zo’n moeder worden…. Als ik andere moeders zag die ‘zo’ deden. Nee, nooit zou  ik zo zijn….

Vreselijk dat gedrag, zeuren en klagen bij sportinstructeurs waarom jouw kind dat nog niet kan. Je zit iedere week langs de kant, je ziet toch zelf ook wel dat ze al 3x van de kant afgedoken is… En waarom gaan ze zo weinig door het gat? 50 meter schoolslag, dat kan ze toch gewoon? Waarom is dat niet afgevinkt in het leerlingvolgsysteem?

Ja mensen, het moge overduidelijk zijn, ik heb het over zwemles en zeurende ouders.

Zeurende moeders

Guess what, ik ben zo’n zeurende moeder geworden…Helaas, ik weet ook niet waar het fout is gegaan. Waarschijnlijk omdat ‘goed’ voorbeeld doet volgen. Als groentje in de zwembadkantine tussen moeders die er al 6 maanden langer zitten denk je nog…. nee hoor, ik houd keurig mijn mond, ik ga geen terugbelverzoekjes achterlaten en ik ga al helemaal  niet zeggen dat dit systeem totaal niet deugt.

Als groentje in de zwembadkantine…..

Zes maanden later zit ik toch te twijfelen…. Waarom zit ze nu nog steeds in badje 2? ‘Gewoon een keer vragen’, wordt me gezegd door de ervaren zwembadmoeders. And so I did. Gewoon heel vriendelijk hoor, want tja, ik ben echt geen zeurmoeder. Maar ja, ze heeft wel al 3 stickers en andere kinderen zijn wel doorgeschoven… Zelfs kinderen die later begonnen zijn dan mijn kind. Maar ik blijf vriendelijk en warempel, de volgende les wordt Julie doorgeschoven naar badje 3.

Zeuren loont

Ahaaaa dus dit is hoe het werkt!! En je weet, als je mensen beloond voor hun gedrag dan doen ze het graag nog een keer. Enigzins verbaasd was ik wel, als ik niks gezegd had dan hadden we nog 3 weken in badje 2 gezeten. Maar zo herhaalde zich hetzelfde ritueel van badje 3 naar badje 4. Vervolgens heb ik ook nog maar een keer ‘gevraagd’ wat ze dan nog miste voor het afzwemmen voor diploma A en hoe verrassend, de eerstvolgende les….  Ja echt, je raadt het NOOOIT…. Ze kreeg haar ballon om af te zwemmen voor diploma A.

Klaar met zeuren

Afgelopen weekend heeft Julie haar C-diploma behaald (Whiehoe!!) Ik heb me daarvoor echter nog wel een paar keer met ‘het systeem’ bemoeit.  Zowel Julie als ik zijn beiden heel blij dat we klaar zijn met zwemles en het in the pocket hebben.

One down, One to go! Als we over een jaar met James zijn zwemles gaan beginnen neem ik me wederom voor ‘niet zo’n moeder te zijn’….. Het voelt niet goed om er zo bovenop te zitten, ik wil niet zo zijn. Maar ja, laat jij je kind een jaar lang (lichtelijk overdreven, I know) in badje 2 dobberen zonder progressie?  Nee toch, en dus….. vul je toch maar even dat terugbelbriefje in. Daar begint het allemaal mee ;).

Liefs Mathilde

Tags: , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

 1. Beantwoorden

  Zo’n moeder zou ik ook zijn. Eerst afwachten en daarna toch maar even gaan vragen. Alleen jammer dat het dan bij ieder badje zo moet gaan. Fijn dat het C-diploma nu ook in the pocket is. Gefeliciteerd Julie!!

  1. Hoi Marieke,
   Inderdaad, maar voor nu even klaar gelukkig 🙂
   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1