Ikea hack: van keukenblad tot kinderhoek

Zo fijn, nu echt een goede kinderhoek in huis!  Weten hoe we de peuterhoek ombouwde tot kinderhoek en welke Ikea hack we toegepast hebben?

En wat de uiteindelijke kosten waren van deze geheel nieuwe kinderhoek? Ik vertel het je in deze blog.

oude peuterhoek

De oude peuter/kinderhoek bestond uit het welbekende Ikea kindertafeltje, met twee bijbehorende stoeltjes. Het heeft door de jaren heen wat kleurtje gehad en uiteindelijk zijn we blijven hangen in wit – taupe. Speelgoed allemaal netjes op een rij in wat opbergzakken en bakken en wat lijstjes aan de muur. Op zich niks mis mee, alhoewel als ik nu terug kijk… In ieder geval, dat tafeltje was gewoon al een hele tijd veel te klein. Broer en zus van 4 en 7 samen even kleuren, met zo’n ruimte, dat is natuurlijk vragen om problemen.  Tijd om het eens aan te pakken!

Nieuwe kinderhoek

Dat moest in ieder geval een plek zijn waar Julie en James de ruimte zouden hebben om even te tekenen, eten, spelletje spelen en die in de woonkamer zou passen. Na wat online inspiratie opdoen en onze woonkamer nog eens bekeken te hebben was ik eruit. Een lang werkblad van hout over de gehele lengte van het ‘muurtje’ en onder de trap een bakkerskast en dan zouden de twee opbergzakken wel mogen blijven staan.

Het houten blad vond ik nog wel een dingetje, want als daar met stift opgetekend wordt is het natuurlijk hard boenen om het weer schoon te krijgen als dat al lukt. Het is dus geen houten blad geworden, maar tadaaaaa een keukenblad van de Ikea in lichte eikenhoutlook. Ik heb geloof ik wel een half uur met 3 stalen in mijn handen gestaan, maar deze die we nu hebben vond ik het meest natuurlijk ogen. Bijkomend voordeel was de prijs :). Wat kan een mens toch blij worden van #ikeahacks. Zo handig op zijn tijd.

De zijkanten van het werkblad zijn afgewerkt met wit meubelpaneel en onder het werkblad heb ik een zachtgroen nachtkastje van de Malm serie geplaatst( jep ook Ikea). De ladeblokjes van de bureauafdeling waren steeds te hoog, maar deze past er precies eronder en geeft weer 2 lades met extra bergruimte. De krukjes vond ik bij de kwantum. Het kussentje geeft het naast het strakke werkblad toch weer een wat warmere uitstraling en de kleur grijs/groen mengt goed met het zachtgroene ladeblokje, de grote grijze kast die erachter staat en het  lichte eikenhout. Uiteraard had ikweer eens een meevaller… Ik dacht dat ze €20,- p.s. waren maar bij de kassa bleken ze afgeprijsd te zijn naar €12,-! #loveit!

De bakkerskast vond ik bij nader inzien toch wat groot en ben voor een wand-bakkerskastje  (Xenos) gegaan, wel in dezelfde stijl dus als een bakkerskast. Wat speelgoed erin en wat leuke accessoires erbij en onze nieuwe kinderhoek is een feit!

Wat heeft het gekost?

Nou dat valt dus reuze mee!

  • Werkblad  €40,-
  • Ladeblok €40,-
  • Wand  bakkerskastje € 20,-
  • Krukjes €25,-
  • nieuwe poster ‘Choose Happy’ + lijstje (Kwantum) : €4,-

Dus voor een kleine €130,- staat er hier in huis een hele nieuwe kinderhoek!

Nu het af is, geef het echt weer wat rust. De kinderen hebben genoeg ruimte, het oogt opgeruimder en past binnen onze woonkamer.

Hoe vinden jullie het geworden? En gebruik jij ook wel eens een #ikeahack?

Liefs Mathilde

Ps. deze kinderhoek is mede mogelijk gemaakt door mijn schoonbroer ;). Ian Bedankt!

 

 

Tags: , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1