Het is (bijna) Kerst – Tag

Op valreep heb ik nog een leuke Christmas tag ingevuld!  De ‘Is het al bijna kerst’ – tag is bedacht door Tamara van Mommy Diaries en ik ben weer getagt door Karin van Mama’s Meisje. Dus als wilt weten wat mijn favoriete kerstliedje is, wat ik echt niet vind kunnen tijdens de kerst en wat ik draag tijdens de feestdagen, lees dan gezellig even verder.

Hoelang nog tot het kerst is?

Vandaag is het 1e kerstdag!!!

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Ehmmm, een 8.  Ik vind het leuk en gezellig. Overal gaan de lampjes aan, je maakt je huis wat gezelliger, haalt lekkere dingen in huis, spreekt vaker af met vrienden en familie en we hebben vakantie!

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Zodra Sinterklaas afgelopen is! Ligt er een beetje aan of dit in het weekend valt. Vind het wel leuk om als gezin op bomenjacht te gaan. Dus vaak wordt het dan het eerste weekend na Sinterklaas.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Echt! Groot, vol, groen en heeeeeel veel ballen, leuke hangers, zuurstokjes, kerstkado’s eronder en het liefst allemaal in witte, zachte tinten in de boom.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Echt een favoriet heb ik niet, maar de laatste weken hoor ik vaak het liedje van SIA. Geen bestaande christmas cover, maar zowaar een nieuw liedje. Ik vind het een gezellige Christmas song! #kendejijdezeal?

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Geen kerstboom in huis! Ik vind het eigelijk al erg dat we dit jaar in de voortuin ook niks van kerstverlichting hebben. Ik heb me al voorgenomen om hier in de kerstuitverkoop even goed voor in te slaan zodat volgend jaar de tuin ook weer mee kan doen.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Ik ben wel van de voorgerechtjes, niet te zwaar en vaak erg lekker. Maar niks specifiek! Oooh wel, hoe kan ik die nu bijna vergeten….De ‘Hemelse Modder’ van mijn schoonmoeder, zo lekker! En het is geloof ik vorig jaar kerst dat ik die voor het laatst gegeten heb.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Ik draag vaak een jurkje of rokje, een extra glittertje kan geen kwaad. Aangezien we vanmiddag naar mijn schoonfamilie gaan en het tijd wordt om me klaar te maken ga ik er maar eens mee aan de slag. Van Lossekraagjeskopen.nl ontving ik laatst een aantal feestelijke losse kraagjes dus misschien dat ik daar een combi mee maak vandaag.  Voor Julie en James heb ik een leuke outfit bij de Shoeby geshopt. Heb je de blog hierover al gelezen?

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Hopelijk met mijn kinderen en (schoon)ouders aan tafel, maar dan bij ons thuis. Zorgen voor een gezellige sfeer, hoe meer zielen hoe meer vreugd.

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Christmas Crackers! Dit herinnert mij echt aan vroeger. Zo’n ding open trekken een vage spreuk oplezen en dan zo’n gek kroontje op je hoofd zetten. Het hoort erbij, ik heb ze nu ook weer klaar liggen voor tweede kerstdag!

Op de eerste Kerstdag nog even wat leuke weetjes over ‘mijn’ kerst. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om even te lezen. Ik ga de tag nu niet voortzetten, maar periode kerst 2019 trekken we deze uit het archief en tag ik 3 nieuwe bloggers.

En nu hop hop, op naar het eerste kerstdiner!

Liefs Mathilde

Tags: ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1