Julie en kerstkoor Rennevoirt

We zitten aan tafel en happen een haastig bereide spaghetti naar binnen (die maandag ook altijd) “O ja, ik zit in het kerstkoor…”, zegt Julie terloops. Wij natuurlijk meteen geïnteresseerd:”Wat leuk schatje, van jouw klas of van de school?” Julie: #zucht Gewoon het kerstkoor!” Ok, tot zover onze info over het kerstkoor.

Kerstkoor

De afgelopen weken werd het na wat vissen bij Julie en de info die van school binnenkwam dan toch wel wat duidelijker. Op school is een kerstkoor opgericht, van iedere klas wat kindjes. Julie blijkt zichzelf daar dus voor op gegeven te hebben. De afgelopen weken hebben ze oefenmomentjes gehad en Julie zingt regelmatig het repertoire van het kerstkoor thuis nog even. Het liefst onder het avondeten…. Je wordt blij van het enthousiasme, maar toch etenstijd is etenstijd (streng he…). 

Samen zingen bij Pater Poels in Tilburg Samen zingen bij Pater Poels in Tilburg

Deze week voor kerst mag het kerstkoor serieus aan de slag! Ze hebben gezongen bij het bejaardenhuis, ze zingen in de ochtend, tijdens de inloop op school om het kerstsfeertje binnen school nog wat extra kracht bij te zetten. En gisteren, zijn ze met het kerstkoor gaan zingen bij Pater Poels, wie kent hem niet?! Het inleveren van de door school ingezamelde voedselpakketten zal bijgestaan worden door de vrolijke kerstliedjes van kerstkoor Rennevoirt!

Mamapraat

Helaas heb ik het kerstkoor niet in actie gezien vanwege mijn herstel, maar op facebook kwamen wat filmpjes voorbij en dan zie ik daar zo’n klein blond trots koppie staan.  En dat maakt mij dan weer extra trots!  Het kleine is er allang vanaf, maar daar komen nu mooie andere dingen voor in de plaats zoals zelfstandigheid en eigen inbreng. Heel vaak zit die ‘eigen inbreng’ opvoedkundig al in de weg… ;), maar dat ze zelf gekozen heeft om mee te doen aan het kerstkoor en het zo leuk vindt, dat is genieten!

Trots op Julie en de andere kinderen uit het koor die het samen zo leuk gemaakt hebben. Bedankt BS Rennevoirt voor dit leuke initiatief.

Liefs Mathilde

Tags: , , , , , , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1