Kidsproof: Natuurmuseum Brabant

Die twee van mij gingen weer eens op onderzoek uit. Dit keer op uitnodiging van hun lieve tante Ot! We bezochten het Natuurmuseum Brabant in Tilburg.

Ikzelf ben er al tig keer langsgereden, maar nooit heb ik bedacht, daar moet ik met Julie heen.  En na vandaag kan ik jullie zeggen dat het echt wel leuk is voor de kinderen.  Helemaal peuterproof kan ik het niet noemen, maar voor James hoefde we geen entree te betalen en hij heeft zich zeker vermaakt!  Julie daarentegen zit nu net in groep 3 en is sowieso wel geïnteresseerd in dieren en natuur. Tijdens eerdere bezoeken aan bv. Nemo in Amsterdam en een bijenmuseum op vakantie in Frankrijk zagen we al dat ze proefjes doen en speurtochten volgen erg leuk vindt en bij het Natuurmuseum was daar ook volop ruimte voor!

Ik heb een klein fotoverslagje gemaakt zodat jullie een beetje een idee hebben wat er te doen is. Sommige zalen wisselen van thema, dus je bent na 1 bezoek niet meteen uitgekeken.

Fotoverslag Natuurmuseum Brabant

Het Natuurmuseum ligt tegenover het station. Mijn zusje komt uit Amsterdam dus voor haar was het ideaal om met de trein te komen. Wij zijn gezellig met de bus gegaan, ook altijd weer een uitje voor de kids

De grote potvis trekt meteen de aandacht van de kinderen! Overal hangen wel schermpjes waar ze op kunnen drukken voor extra info. De IJstijd wordt erg leuk ingeleid met een beetje spannende grot.

Maar als je daar doorheen bent sta je meteen tegenover een mammoet en kun je je verkleden als een Neanderthaler! Ook mag je jagen, sluip zo stil en laag mogelijk naar de Mammoet toe…… dit blijkt best moeilijk te zijn. Julie doet nog haar best op een echte grotschildering.

Tijd voor wat proefjes en kennisvragen. We weten nu dat een mannetjes wolf anders huilt dan een vrouwtjeswolf…… #besthandigeinfo

Maak je eigen Jeroen Bosch

Er was ook een themaverdieping rondom Jeroen Bosch. Voor de kinderen was dat in zoverre leuk omdat ze zelf ook een schilderij konden maken.  Even een gekke bek trekken met een vreemd voorwerp in je hand, vervolgens op het scherm nog allerlei beesten toevoegen en voila, zie onderstaand ;). De foto kun je kosteloos aan jezelf mailen.

Kikker en zijn vriendjes

Op de bovenste verdieping was de themavoorstelling: Kikker en zijn vriendjes. Heb je dan toch wat jongere kinderen bij je dan is dit echt een leuke verdieping. Ook Julie vond dit trouwens heel leuk. Ze kunnen hier leuke spelletjes doen zoals vissen, appels plukken, puzzelen, maar ook in het huisje van kikker spelen.  Dat laatste was favoriet. We moesten ze paaien met iets lekkers om ze daar weer weg te krijgen.

Gastenboek voor Kids

We sluiten nog even af met een krabbel in het kindergastenboek! We sluiten nog even af met een krabbel in het kindergastenboek! Wat vind jij van Natuurmuseum Brabant? Leuk. Kus Julie Wat vind jij van Natuurmuseum Brabant? Leuk. Kus Julie

Koffietijd

Na een leuke en toch ook wel leerzame ochtend is het tijd voor cappuccino! In het museum zit een gezellige plek waar je wat kunt drinken en ik meen zelfs ook Krokodillentosties kunt eten. Wij zijn alleen lekker een frisse neus gaan halen, het was zo mooi weer,  en naar mijn favoriete Lunchcafe Nieuwland gewandeld. Het Natuurmuseum ligt tegen het dwaalgebied van het Tilburgse centrum aan dus genoeg leuke koffietentjes in de buurt.

Puzzelen, cappuccino en koude chocomelk = iedereen blij Puzzelen, cappuccino en koude chocomelk = iedereen blij

Komen wij nog eens terug?

Ik denk dat we zeker nog wel eens terug zullen gaan! Ik heb ook een hoop activiteiten gezien die juist leuk zijn als de kinderen weer een jaar of 2 ouder zijn. Daarnaast hebben ze wisselende thema’s bij het Natuurmuseum, dus er zal regelmatig iets anders te zien zijn. Dus tot de volgende keer! Wie is er al vaker bij het Natuurmuseum geweest en wat vond jij ervan?

Liefs Mathilde

Ps: vind je het leuk om dit soort activiteiten ook achter de schermen al mee te volgen, volg ons dan op facebook of Instagram

Tags: , , , , , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1