Kinderboekenweek 2018 vriendschap: 3 boekentips!

Kinderboekenweek 2018 staat volledig in het teken van vriendschap dit jaar!  Daar is zo veel over te schrijven, over te vertellen, over te leren, kortom super leuk! Maar welk boek ga je nou lezen, er is zoveel keuze. Ik geef vandaag 3 boekentips, voor iedere leeftijdsgroep 1. Hoeven jullie alleen nog maar naar de bibliotheek te gaan en zorgen dat je ze in huis haalt. Lezen is leuk!

Thema Vriendschap, ‘Kom erbij’

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar Vriendschap.  Nu gaan er natuurlijk heel veel boeken over het thema vriendschap dus ik snap dat het wat lastig kan zijn om uit al het aanbod een leuke keuze te maken. In samenwerking met De Bibliotheek Berkel- Enschot hebben we drie boeken geselecteerd voor verschillende leeftijden, die perfect aansluiten op het kinderboekenweekthema.

Ik had de boeken op zaterdagmiddag opgehaald en toevallig hadden wij net een ritje Den Haag voor de boeg. Wat leesvoer onderweg kwam dus goed van pas. Geen Ipad voor de autorit, maar een boek. Nu helpt het wel dat Julie echt graag leest en ook James slaat het liefst geen voorleesbeurt over. Hoe fijn ook dat Julie nu, haar kleine broer voor kan lezen. Ze waren beide dus erg blij met de drie boeken voor onderweg. Het prentenboek en het informatieve boek (zoals Julie dat noemt) waren op de heenweg al uit. Het leesboek daar is Julie nu nog in aan het lezen, daar hebben we wat meer tijd voor nodig :).

3 Boekentips

Kleuters:

Het kartonnen kasteelBenji Davies  en Linda Sarah

Een prachtig prentenboek (prentenboek van het jaar 2017), waarin beste vrienden Edo en Bart zich iedere dag volop vermaken met kartonnen dozen. Op een dag kom er een jongetje bij, Kai. Edo vindt het gelijk leuk een vriendje extra, Bart heeft er wat meer moeite mee en ervaart zelfs jaloerse gevoelens. Uiteindelijk helpt een grote verrassing om Bart weer te blij te krijgen…

Tussen de prachtige illustraties door vertel het verhaal een les over vriendschap, hoe is het eigenlijk om jaloers te zijn, en is dat eigenlijk wel nodig? Kortom een mooi boek, passend in het thema ‘Vriendschap’.

Middenbouw:

Het geweldige grote vriendjesboek – Mary Hoffman

Julie noemt dit een informatief boek. Het is niet echt een verhaal, maar hoe maak je nu vriendjes? Dit boek geeft middels korte teksten en leuke tekeningen informatie over het thema ‘Vriendschap’.

Midden/Bovenbouw: 

Dikke Vik en Vieze Lies worden vriendenSunna Borghuis

Dit is een echt leesboek met natuurlijk ook het thema ‘vriendschap’. De letters zijn niet te klein en af en toe staat er ook een leuk plaatje in. Je kunt hier goed uit voorlezen, maar Julie leest in dit soort boeken ook graag zelf. Een grappig boek over Vik (de nieuwe jongen in de klas) en Lies (eigenlijk op zoek naar een vriendin i.p.v. een vriend) die nadat ze samen iets meemaken beste vrienden worden en zélfs de helden van de klas! Er staan ook wat ‘vieze rare’ woorden in en dat scoort wel, als ik Julie mag geloven ;).

Meer dan alleen lezen tijdens de Kinderboekenweek!

Tijdens de kinderboekenweek worden er naast het promoten van leuke boeken ook heel veel leuke activiteiten georganiseerd.  Heb je al gezien wat er in De Bibliotheek Berkel-Enschot allemaal op de planning staat?

AGENDA

Woensdag 3 oktober 14.00-16.00
STUDIO DROOMBEELD: workshop 1
MAAK JE EIGEN PAPERTOY FRIEND
Tijdens deze workshop ga je een eigen
papieren vriend maken.
Aan de hand van een sjabloon mag je
helemaal zelf bedenken hoe deze eruit
ziet. Is het een stinkend monster, een
boos ijsje of een lachende robot? Popout,
kleuren, vouwen en plakken maar!
Leeftijd: van 7 t/m 10 jaar.

Vrijdag 5 oktober 11:00-13:30
NATIONALE VOORLEESLUNCH
Kom samen met je opa of oma gezellig
luisteren naar een voorlees-verhaal en
zingen en dansen op muziek, in
samenwerking met het
Factorium. Daarna gaan we met zijn
allen iets lekkers eten en drinken.
Leeftijd: alle leeftijden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 10 oktober 14:00-16:00
STUDIO DROOMBEELD: workshop 2
FILMPJE PAPERTOY FRIEND
In dit tweede deel van de workshop
gaan we een film maken met jou en je
papertoy friend in de hoofdrol. Tijdens
de workshop maak je een mooie
achtergrond voor de film. Met behulp
van het green-screen sta je samen met
je papertoy friend in een zelfgemaakte
film. Leeftijd: van 7 t/m 10 jaar.

Zondag 14 oktober , aanvang 11:30 uur
DURF THEATERVOORSTELLING; WIE
ZWIJGT STEMT TOE
Voor kinderen vanaf 5 jaar met hun
ouders, verzorgers, broertjes, zusjes,
vriendjes en vriendinnetjes, opa’s en
oma’s.
Kaartjes voorstelling ã 5,- euro.

Veel plezier tijdens de Kinderboekenweek!
Liefs Mathilde


Dit bericht i.s.m. De Bibliotheek Berkel-Enschot

Tags: , , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1