De Kindercoach: Mijn kind is druk en vervelend..

Druk, vervelend en storend.

Ouders nemen contact met mij op over hun dochter van 8. Dochter is erg druk, vervelend, en storend (woorden van de ouders) en onhandelbaar thuis. Op school is ze erg stil de laatste tijd…..

Als ik met de dochter praat en kijk naar wat zij nodig heeft komen er mooie kwaliteiten van dit meisje naar boven. Ze is vrolijk, gezellig en haar zelfvertrouwen gaat de goede kant op. Thuis gaat het niet veel beter en ik besluit regelmatiger met de ouders af te spreken. Als ik aan de ouders vraag om een dag uit de week te omschrijven van ochtend tot avond dan wordt het bij mij al snel duidelijk.

Ze was druk en ging zich als een clowntje gedragen en kreeg wel aandacht…

Negatieve aandacht

Ouders hebben het erg druk, zijn vaak gehaast, zitten vaak achter de laptop of Iphone en er zijn weinig tot geen gezamenlijke activiteiten. Moeder is vaak druk in het hoofd bezig en straalt veel stress uit, zit nooit stil en vader geeft toe vaak nors te zijn omdat hij ook veel werk aan zijn hoofd heeft. Er zijn veel gesprekken geweest met de ouders.

Wat ik de ouders heb mee kunnen geven is het volgende:

In deze drukke tijd van werk en ook social media wordt er weinig tijd voor de kinderen vrijgemaakt. Tijd om eens een spel te doen samen, tijd om eens gezellig op de bank te hangen en lekker te kletsen over school, sport, vriendschappen, tijd om eens lekker naar buiten te gaan en noem maar op.

Deze dochter gedroeg zich zoals de ouders zich voelden. Onrustig en druk. Het was een schreeuw om aandacht. Het missen van aandacht van papa en aandacht van mama. Ze was druk en ging zich als een clowntje gedragen en kreeg wel aandacht………. negatieve aandacht …..

Ouders hebben in de avonden hun laptop en telefoon aan de kant gelegd en doen nu regelmatig een leuk spel samen voordat de dochter gaat slapen. In de weekenden gaan ze na de sport gezamenlijk iets leuks ondernemen.

Hoe gaat het nu?

Hoe gaat het met de dochter? Ze is weer haar authentieke zelf, blij, vrolijk, open en gezellig. Ze straalt weer. De ouders? Blij, rustig in het hoofd, vrolijk, open en gezellig. Liefdevol met elkaar als gezin!

Tip van De Kindercoach

Probeer tijd te maken voor de kinderen en naar hun te luisteren, actief te luisteren. Luister naar wat ze te vertellen hebben en geef ze het gevoel gehoord te worden en dat ze er mogen zijn. En vooral……. geniet van elkaar.

Annemieke

Tags: , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1