Kinderhoek in de woonkamer: 5 leuke tips + inspiratie

Veel ouders vinden het verschrikkelijk. Heb je zo je best gedaan om je woonkamer gezellig in te richten, op het moment dat er kinderen komen nemen zij toch langzaam je woonkamer over. Overal zwerft speelgoed door je huis en eerlijk gezegd, zo’n knalroze plastic keukentje in de hoek van de woonkamer: leuk voor je dochter, maar voor je interieur…. In dit blog geef ik je leuke tips en inspiratie voor een kinder-/speelhoek in je woonkamer. Dat kan heel stijlvol: je huis hoeft er echt niet uit te zien als het eerste beste kinderdagverblijf, toch?

Kinderhoek in de woonkamer? 5 leuke tips!

Tip 1

Dat de Ikea mega handige meubels heeft die ideaal zijn voor het opbergen van speelgoed weten we. Dat deze het meestal winnen op praktisch i.p.v. mooi, weten we ook.  Check deze Ikea hacks eens en zie hoe snel je zo’n meubel veel meer eigen maakt en het ineens wel binnen je interieur past. Nog een pluspunt, niet iedereen zal gelijk roepen: “Ooh, die hebben wij ook, handig he.”

Tip 2

Niet de ruimte voor een speelkamer? Dat betekent niet dat de kinderhoek hoeft de hele woonkamer in beslag hoeft te nemen. Vaak volstaat een klein hoekje al, maar zorg wel dat er tafeltje of werkblad is zodat ze een eigen plekje hebben om wat te kleuren, knutselen of om even wat fruit te eten.

Bron: Cult Furniture Blog

Tip 3

Niet alles hoeft roze, blauw of alle kleuren van de regenboog. Roze prinsessenposters kun je ook boven op de kinderkamer kwijt, net als die knalrode Cars opbergbak.  Houdt gewoon dezelfde stijl en kleuren aan als je inrichting. Zo blijft het totaalplaatje rustig.  Tegenwoordig zijn er ook een hoop meubels in een minivariant te vinden. Denk maar aan de kleine variant van de Eames stoel. De kinderen vinden dit trouwens super stoer, dezelfde stoel als papa en mama. Jij blij, zij bij ;).

Tip 4

Opbergzakken + bakkerskasten! Je kunt er eigenlijk niet meer omheen tegenwoordig. Opbergzakken zijn er in alle maten, kleuren en prints. Shop 3 zakken in verschillende maten en je assorti Playmobile, Duplo, en overige ‘rotzooi’ is netjes en gesorteerd ‘vtwonen-proof’ weggewerkt. Voordeel van deze zakken vind ik dat het voor de kinderen wel makkelijk is om het speelgoed erbij te pakken. Ook de bakkerskasten zijn ideaal om wat speelgoed in op te bergen én wat leuke accessoires in te zetten.

Tip 5

De wand doet ook mee, je kunt meer dan 2 planken tegen de muur. Door middel van een leuke frisse banner/vlaggenlijn baken je de kinderhoek gelijk af. Glad gestucte muur,  gebruik washi tape en je maakt in no time de leukste speelhuisjes op de muur. Kies je voor verschillende lijstjes aan de muur, kies dan lijsten die aansluiten bij de stijl van je woonkamer, maar voorzie ze wel van een kidsproof afbeelding. Lang leven schoolbordverf! En nee, die is allang niet meer alleen verkrijgbaar in het zwart. Er zit zeker te weten een kleur tussen die aansluit bij jouw woonkamer.

Kinderhoek Inspiratie

De leukste mooiste ideeën blijven toch wel van pinterest komen. Niet alles is haalbaar of toepasbaar in jouw huis, maar daarom heet het ook inspiratie. Kijk wat je wél kunt toepassen of bewaar het idee voor later(misschien staat er een verhuizing in de planning).  Onderstaand vind je een aantal mooie kinderhoeken én fantastische speelkamers (een speelkamer!! Yes please, waar kan ik tekenen).

Tekst gaat verder onder de foto’s

* foto’s zijn verzameld via Pinterest, vanwaar men ook naar de bron kan doorklikken.

Na dit blog geschreven te hebben besef ik me maar al te goed dat ik zelf ook weer aan de slag moet met de kinderhoek bij ons in huis. Deze is nu nog steeds erg gericht op peuters en kleuters. Maar met een kleuter en een middenbouwer in huis begint hij toch aardig te kort te schieten.  Gelukkig heb ik ondertussen al genoeg inspiratie opgedaan om aan de slag te gaan!

Liefs Mathilde

PS. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jullie echt onmisbaar vinden voor de kinderhoek? 

Tags: ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1