Peuterkamer James

Ik vind het altijd zo heerlijk om op Pinterest te kijken naar de mooiste en leukste baby- en kinderkamers. Zo veel mooie meubeltjes, kleuren en accessoires.  Daarnaast vind ik het een feest om tijdens kraamvisite of natuurlijk een keer eerder om het babykamertje te mogen bekijken, zo zoet altijd.  Vandaar het idee om regelmatig een binnenkijker met jullie te delen. Ik begin vandaag met de peuterkamer van James

Riddertoren

De riddertoren is de natuurlijk de eyecatcher in James zijn kamer. Zodra ik hier een voorbeeld van gezien had op Pinterest is het niet meer uit mijn hoofd gegaan. James zijn kamer is aan 1 kant erg hoog dus dat zou perfect passen. Hoeveel mazzel hebben wij gehad met een handige Oom (riddertoren) en papa (trapje)!! Dit DIY-project staat sinds een half jaar te pronken in zijn kamer. James leest er af en toe was boekjes in of bouwt er met zijn stapeltoren van Janod en moi, ik geniet van deze te gekke kinderkamer ‘accessoire’.

James lekker aan het spelen! James lekker aan het spelen! Deze letterslinger komt van de Xenos. Deze letterslinger komt van de Xenos. Het vliegtuig is een kraamkado, blijft gaaf! Het vliegtuig is een kraamkado, blijft gaaf!

Kapstokje

Los van een grote kledingkast van WOOOD, welke we bij de Karwei kochten, hebben we naast de riddertoren een kapstokje opgehangen. Handig voor zijn badjasje en een handdoek o.i.d. Alle meubeltjes in James zijn kamer zijn wit, maar ik vond dit steigerhouten kapstokje van Urban Dutch zo leuk. Doordat je het kapstokje helemaal kunt personaliseren vond ik het steigerhout in combinatie met de witte knopjes en James zijn naam toch erg leuk in het totaal plaatje passen!  De berenkoppen hingen eerder boven James zijn ledikantje, maar hebben hier een leuke nieuwe plek gevonden.

Naar bed, naar bed

James slaapt in een peuterbedje van de Ikea.(dit model wordt niet meer verkocht, soort gelijk model is een meegroeibedje) Hij heeft dit bedje overgenomen van zijn grote zus. Toen we het peuterbed voor Julie kochten hielden we al rekening met het feit dat haar kleine broertje er ook nog in zou moeten slapen. Daarom bewust gekozen voor een redelijk neutraal bedje. De hoge zijkanten geven nog even dat geborgen gevoel en zorgen dat ze er niet meteen uitrollen. In het begin van de overgang van ledikant naar een peuterbed kan dat nog wel eens handig zijn…… ;).

Naast zijn bed geen enorm nachtkastje, maar een krukje in heerlijk babyblauw ( blijft een jongenskamer he) en daarop staat altijd zijn slaapwekker van Nijntje. (Later ook een keer een blog of zo’n slaapwekker nu werkt of niet). Boven zijn bed een letterbak van WOOOD. Deze hing eerst boven zijn commode en kon nu mee door naar de peuterkamer. James zijn kamer is rondom tot 1.10m behangen met sterrenbehang. Deze rustige mooie print vond ik bij Saartje Prum. Detail, ik heb het behang ook gebruikt voor de achterwand van de letterbak.  In de letterbak staan wat leuke kinderkamer accessoires zoals foto’s, speelgoed en boekjes. James kan er inmiddels zelf bij en pakt soms vast een boekje of ‘puzzelt’ met de raket en het vliegtuig van Janod.

Kringloop

Dan hebben we ook nog een heuse kringloopvondst in James zijn kamer!  Het klepbankje. Deze heeft al heel wat plekjes gehad in huis, maar hier is hij op zijn best. Weer zo’n heerlijk DIY-projectje, dat alles voor slechts vijf euro en een beetje verf.

Ook dit is weer een gezellig speelhoekje in James zijn kamer geworden. Ook dit is weer een gezellig speelhoekje in James zijn kamer geworden.

Ik hoop dat James nog een aantal jaartjes vooruit kan met deze kamer en zo niet……dan gaat deze mama met liefde en plezier weer op zoek naar een leuke items om van een peuterkamer een grote stoere jongenskamer te maken. Ben benieuwd wat jullie vonden van deze eerste ‘binnenkijker’.  Leave a note at the comments, thanks!

Lijkt het je leuk om jouw kamertje ook terug te zien op Coffee and Kids? Mail naar Coffee and Kids.

Liefs Mathilde

ps: Heb je een vraag over waar iets vandaan komt bijvoorbeeld, mail me gerust: mathilde@coffeeandkids.nl

Tags: , , , , , , , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

 1. Beantwoorden

  Hi Mathilde, blijft leuk om James z’n kamertje te zien! Erg gaaf ook die ridder toren! Nu in Jackie haar kamertje is haar boomhut bed de eyecather! Al blijft het kaptafeltje ook erg leuk! James z’n kamertje is trouwens ook echt Pinterest materiaal!

  1. Beantwoorden

   H Kelly, Thanks! ja haha lang leve pinterest he ;). Zo’n boomhutbed is inderdaad ook echt super leuk! Ik zie een #coffeeandkidsbinnenkijker 😉
   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1