‘Mama zijn’, het is niet altijd leuk!

Je hebt van die dagen die beginnen te vroeg, te verkeerd en die komen niet meer goed….

05:40 James wakker: een uur te vroeg (op zijn minst). Drie pogingen en drie kwartier later geef ik op.  Grr, hij krijgt NU een slaaptrainer. NIJNTJE do your thing and let me sleep!

06:30 James gaat ‘spelen’ op zijn kamer.

06:45 Hoor schuivende kruk over de keukenvloer, hoor besteklade opengaan en allerlei andere vage ‘wat doet mijn peuter van twee alleen beneden’ geluiden.

06:50 Ren in onderbroek naar beneden en kan nog net een ravage in de keuken voorkomen. “mar ikke heeft honger vor pinnakaas”, aldus peuter James.

07:00 Zuslief heeft haar slaaptrainer onder knie, over haar humeur zullen we het verder maar niet hebben.

07:10 MAMAAAAAAA……. “Roodkapje is van mij James!” De eerste broer en zus ruzie  van de dag kondigt zich aan….  Niet waar! Roodkapje is van mij. Niet, WEL, NIEEEEEETTTT, Mamaaaa.

07:30 Where’s my coffee, I NEED my coffee!

09:00 Afspraak bij dierenarts, wederom ruzie…dit keer over wie de hond mag vasthouden. #zucht

09:30 Kom erachter dat peuter niet meer kan lopen als we willen vertrekken bij de dierenarts.

09:35 Mijn peuter kan nog steeds niet lopen en inmiddels ook niet meer staan. Lees: staakhouding.

09:40 Grote zus begint hysterisch te gillen als ze denkt dat ik serieus van plan ben te vertrekken zonder haar broertje. Op de hoofdpersoon in kwestie maakt mijn dreigement echter geen enkele indruk.

09:45 Geef mijzelf gewonnen in de strijd ‘consequent volhouden’ en til de stakende peuter onder luid kabaal in de auto. #diepezucht #peuterswinnenaltijd

More of this please More of this please

10:10 Spelen is geen optie vandaag. Ze hebben namelijk alleen maar “STOM speelgoed!”.

12:30 Is deze dag serieus pas op de helft?

14:00 Heb een discussie met 5-jarige kleuter over het alleen thuisblijven tijdens de boodschappen. Geen optie! Waarom heb ik hier überhaupt een discussie over? Mee, NU!

15:30 Waar is dat pasje?! “Zwemtas pakken Julie, jas aan en bij de deur gaan staan”. Neeeee #%$& natuurlijk als we geen tijd meer hebben voor extra oponthoud moet er eerst een megapoepluierverschoond worden van James. Gevolg: …..Tatatatataaaaa, te laat.

Je bent pas echt moeder als je weet dat als je haast hebt, niemand meer mee wil werken. Frustraties volgen van alle betrokken partijen.

15:47 Waarom is hier nooit, maar dan ook nooit een  fatsoenlijke parkeerplek vrij?! Mijn kind had NU, nee, twee minuten geleden, in het water moeten liggen.

17:30 Staat tevreden met een wijntje in de hand door een pan te roeren. Totdat ik erachter kom dat ik de crème fraiche vergeten ben met boodschappen doen… Papa is nog niet thuis dus we pakken alles en iedereen weer in en racen naar de Appie. Surprise, grote zus wil niet mee!

19:30 BEDTIJD

I survived another day in the jungle of being a mom!

22:30 Loop langs de kamertjes van de twee allerliefste kindjes van de wereld, dek ze toe en geef ze nog een nachtkusje. Ze zijn zo prachtig als ze slapen, zo puur, zo lief, zo…..mijn alles, mijn trots.

22:35 Doe de nachtlampjes uit, de slaapkamerdeuren dicht en ben deze niet zo leuke dag alweer vergeten. Morgen een nieuwe dag!

Ze zijn zo prachtig als ze slapen, zo puur, zo lief, zo…..mijn alles, mijn trots. Ze zijn zo prachtig als ze slapen, zo puur, zo lief, zo…..mijn alles, mijn trots.

Het is niet alleen maar leuk

Soms word ik wel eens onzeker van alle blogs, foto’s en berichten om me heen met de meest fantastische ouder-kind momenten. Alleen maar lachende gezichten, leuke activiteiten, de liefste broer- en zusmomenten, samen koekjes bakken in de keuken, echt alles is leuk! Mama mogen zijn is een gift en niets kan dat verstoren.  Natuurlijk deel ook ik graag mijn leuke momenten maar soms, ik geef het toe…, het is niet altijd alleen maar leuk.

Mogen we gewoon een keer toegeven aan elkaar dat we ‘mama zijn’ gewoon even niet leuk vinden?

Mogen we dat mama’s? Mogen we gewoon een keer toegeven aan elkaar dat we ‘mama zijn’ gewoon even niet leuk vinden? Dat we een rotdag hebben? Alles zit tegen, de kinderen werken niet mee, de hele dag lijkt in een vicieus circkeltje te draaien. Vraag ik te veel van mijzelf? Wil ik mee doen aan de wedstrijd op Facebook ‘who is the best mom’? Vraag ik teveel van mijn kinderen, zodat ze wel dwars moeten worden?

Of moet ik gewoon wat vaker denken:

De eerste stap is denk ik dat je moet accepteren dat het leven met een peuter en een kleuter niet altijd gaat zoals je wilt. Dat zo’n ‘rotdag’ ook af en toe bij het ‘mama zijn’ hoort. Het is echt geen schande als je de volgende dag op het schoolplein gewoon een keer zegt dat je parttime dageen drama was. Niks geen gezellig knutselmiddagje, niks geen kinderen die zich gedragen etc..  Eerlijk? We hadden gewoon een rotdag.

Morgen is er weer een nieuwe kans om er wel een gezellige dag van te maken. Voordat ik opsta neem ik mij voor om de dag te beginnen met: ‘let it go……’

Loop jij hier als mama ook wel eens tegenaan ? Heb je nog tips voor mij en andere mama’s om een mindere dag weer om te draaien naar een gezellige dag? Deel je reactie in de comments.

Liefs Mathilde

Ik heb ook zeker gezellige momenten met mijn kids! Ben je nieuwsgierig en vind je het leuk op de hoogte te blijven daarvan? Volg dan mijn persoonlijke Instagram account.

ps: deze blog is eerder ook verschenen op www.mamatothemax.nl

Tags: , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1