De Mama Musthaves Voorjaar 2016

De mama-musthaves voorjaar 2016

What to wear

 Je kent de film Sex and the City en dat shot met die fantastische tule rok en gave pumps? That’s me! Of nou ja, dat zou ik graag willen……

Sta jij ook wel eens voor je kast en denk je what to wear?  Ik wel hoor. Vooral op de dagen dat ik thuis ben en weet dat ik 4 x per dag op het schoolplein sta, achter een peuter aan moet rennen, wat boodschappen moet halen en nog een poetsronde door huis moet doen….. Keuze snel gemaakt juist zul je misschien denken. Een simpele broek en shirt voldoet toch of misschien nog beter een joggingsbroek, wel zo comfortabel op deze sjouwdag. Maar daar zit het em nou….Je kent de film Sex and the City en dat shot met die fantastische tule rok en gave pumps? That’s me! Of nou ja, dat zou ik graag willen. Maar ja, ik zie mezelf nou niet bepaald in bovenstaande outfit kids op de fiets naar school brengen, wc’s boenen en 2 tassen met boodschappen sjouwen dus kom ik terug bij waar ik mee begon, what to wear?

Verliefd op deze combi van Modemusthaves: tule rok en sandalen met franjes Verliefd op deze combi van Modemusthaves: tule rok en sandalen met franjes

Advies van een professional

Een dag naar kantoor, no problem. Een feestje, no problem. Middagje op pad met vriendinnen, no problem. Maar juist die dagen dat ik thuis ben en 100 things to do heb…..aaaahrg I don’t know en dan vooral omdat ik graag de joggingsbroek (al schijnt sportswear toch ook weer in te zijn) oversla, maar ook de pumps met 10 cm heels. Big problem!

Hoog tijd voor wat advies dus ik ging langs bij Noortje van ByNoor, personal shopper en styliste. Noortje heeft van haar passie haar hobby gemaakt en van haar hobby haar werk. Zij houdt zich niet alleen bezig met de trends, maar vooral ook met welke kleding past bij iemands persoonlijkheid.  ‘Stylish eruit zien heeft niet alleen te maken met het volgen van de laatste trends. Je moet eruit pikken wat voor jou werkt.’

Degene die bedacht heeft dat sneakers weer mogen heeft aan ons mama’s gedacht!

Ik leg Noortje mijn ‘probleem’ voor: Ik wil graag weten hoe ik me fashionable kan kleden, maar op zijn tijd toch ook heel praktisch.  Nu sta ik vast niet als enige mama een paar keer per week met mijn handen in mijn haar voor de kledingkast dus vandaar dat ik dacht, ik deel het advies met jullie!

1 ding zijn we het vrij snel over eens.  Degene die ‘bedacht’ heeft dat de sneakers weer mogen, die heeft aan ons mama’s gedacht . Een skinny jeans, een paar sneakers in sprekende kleurtjes en shirt met een qoute, dan kom je al een heel eind. Maar er is natuurlijk meer mogelijk en hoe kun je, als je dit  wilt natuurlijk, je outfit net even die extra trendy touch geven en toch je kids naar school brengen?

De kunst is combineren geeft Noortje aan. Investeer in een paar mooie basics zoals;

 • Een goede jeans
 • Een paar stoere boots
 • Een paar sneakers
 • Een leren jasje
 • Goede accessoires zoals een mooie tas en kleurrijke sjaal

Daarnaast zegt ze: Het belangrijkste bij alles wat je aantrekt is dat je afvraagt, past dit bij mij. Jouw stijl hoeft niet perse mijn stijl te zijn. Volg niet klakkeloos de laatste trends, maar ontdek je eigen stijl. Want al is die tuinbroek nog zo cool and fashionable bij je buurmeisje van 21 en is een kledingmatch met je dochter van 5 erg leuk, vraag je oprecht af of dit ook echt leuk is voor jou. En niet alleen leuk, maar ‘doet het ook iets’ voor je? En vooral dat laatste is belangrijk. Kijk naar je figuur en accentueer sterke punten. Besluit daarna of je aanhaakt op een trend of niet. Zo ook met kleuren. Super gaaf, neonkleurtjes, maar ik met mijn lichte huid en sproetjes moet het toch echt van de pastelletjes hebben. Wil je toch neon, combineer het dan in de accessoires die je bij je draagt of in je schoenen, maar sla de felroze blouse even over.

De kunst is combineren’

Na een kleine sessie voor de spiegel met diverse kleurwaaiers en wat kledingstukken ben ik een stuk wijzer over wat mij staat of niet. Maar zoals gezegd, ik ging niet alleen bijByNoor langs voor mezelf, maar ook voor jullie. Dus kom maar op met de tips, watzijn de mama-musthaves voor dit voorjaar? En dan vooral die waarmee je zo op de fiets springt of ook mee in de speeltuin kan zitten ;).

Voorjaarsoutfit via orangebag: Vervang de pumps voor een paar sneakers en vervang eventueel, mocht je dat te stijf vinden, het colbertje voor een lang vest, et voila mama-proof! Voorjaarsoutfit via orangebag: Vervang de pumps voor een paar sneakers en vervang eventueel, mocht je dat te stijf vinden, het colbertje voor een lang vest, et voila mama-proof!

Mama-musthaves voorjaar 2016

 • Witte basic sneakers: Deze zomer ook trendy met dikke zolen.
 • Plooirok: Denk je dat dat alleen ‘mag’ met heels? Nee hoor, that’s were the mama fashion comes in again. Het mag ook met sneakers!  En wil je het geheel iets minder braaf maken, kies dan voor een leren rok.
 • Bohemien dress: Denk bij deze trend aan een jurk met bloemenmotieven of materialen zoals tule/kant.
 • Stoer leren (bikers) jasje: Goed te combineren met meerdere stijlen en geeft een romantische outfit een stoer randje.
 •  Off shoulder top of jurk: Zwanger en inmiddels cup E of meer? Off shoulder means off shoulder dus bandjes in zicht van je meegroei-BH  is geen optie. Dit is zo’nmoment waar je moet denken….ik sla de trend even over.
 • All over denim: Ja hoor het mag nog steeds! Denim combineren met denim. Combineer verschillende wassingen en zelfs jeans met patchwork is helemaal hot dit seizoen. Creëer een mini-me look door bijvoorbeeld het jeans jasje van je dochter ook te voorzien van wat patchwork.

 

Nogmaals de trends liggen heel erg aan het type vrouw. Volg niet alles, maar kies uit wat bij je past. Denk je oeh, dit is wel heel erg uit mijn conform zone probeer dan 1 nieuw ding. Dus bijvoorbeeld de witte basic sneakers, maar dan niet meteen in combinatie met die bloemetjesjurk.

 

 

Pantone selecteerde deze kleuren als trendkleuren voor het voorjaar 2016. Met als trendkleur van het jaar, Rose Quartz. Mijn favoriet! Pantone selecteerde deze kleuren als trendkleuren voor het voorjaar 2016. Met als trendkleur van het jaar, Rose Quartz. Mijn favoriet!

Meer ByNoor

Ik ben na een sessie van ByNoor weer wat wijzer geworden over hoe om te gaan met de modetrends en kleuren van dit voorjaar. Noor heeft me laten zien dat de voorjaarstrends echt wel in te passen zijn in mijn mama lifestyle. En niet alleen dat, maar vooral “Fashion is what you buy, Style is what you got”. Ik hoop dat jullie mama’s (to be) er ook wat aan hebben gehad.

Fashion is what you buy, Style is what you got”

Is na een zwangerschap je figuur anders en wil je stijl herontdekken ofwil je graag advies over de kleding die in kast ligt en welke items er nog missen? Bezoek dan de site van ByNoor en neem zelf even contact met haar op. Ik weet zeker dat ze van jou ook een stralende mama kan maken die goed in haar vel zit. Want zeg nou zelf, als jij je goed voelt dan straal je dat ook uit!!

Liefs Mathilde

Ps: Ik ben vast op zoek gegaan naar de perfecte witte sneaker en leren plooirok. Dat wordt dan mijn mamavariant van de tule rok met heels.

ps2: deze blog is eerder ook verschenen op www.mamatothemax.nl

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1